Most-híd: V rezorte životného prostredia sa pri obstarávaniach plytvá peniazmi

NETKY.SK • 5 November 2015, 12:57 • 2 min
Most-híd: V rezorte životného prostredia sa pri obstarávaniach plytvá peniazmi

BRATISLAVA – V rezorte životného prostredia sa podľa poslanca NR SR za Most-Híd Árpáda Érseka plytvá peniazmi pri verejných obstarávaniach. Problematicky vníma najmä predraženie prevádzky kompy medzi Vojkou a Kyselicou na najbližších pätnásť rokov.

slovakia

left justify in out

Érsek preto interpeloval ministra životného prostredia Petra Žigu. Ako povedal poslanec dnes na tlačovej besede, ministrove odpovede nevyvrátili podozrenia z neefektívneho nakladania s financiami v štátnom podniku Slovenský vodohospodársky podnik. Érsek upozornil, že od 1. júla prevádzkuje kompu z Vojky do Kyselice firma PONTON CITY a už nie štátny podnik Slovenský vodohospodársky podnik. „Pritom počas verejného obstarávania nespĺňala viacero podmienok a mala byť vylúčená zo súťaže. Vo svojej činnosti v obchodnom registri totiž nemala potrebné zameranie,“ uviedol Árpád Érsek.


Oveľa väčším problémom sú však podľa poslanca vynaložené financie na jej prevádzku. „Kým doteraz túto kompu prevádzkoval štátny podnik za 700 tisíc eur ročne, tak od začiatku júla dostáva súkromná firma zo štátneho rozpočtu 1,65 milióna eur ročne, čo je dvakrát viac peňazí,“ poukázal na predraženie kompy poslanec Érsek. Navyše zmluva je podpísaná na pätnásť rokov, čím podľa Érseka firma zarobí takmer 25 miliónov eur za toto obdobie. „Ukazuje sa, že je to dobrý kšeft pre súkromnú firmu, keďže zmluva je takmer nevypovedateľná bez vysokých penále“ dodal Árpád Érsek.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies