BRATISLAVA – Ak máte radi špenát, nemusíte ho variť ako prívarok, skúste túto polievku a hrianky s netradičnou pikantnou nátierkou.
Špenátová polievka
Suroviny pre 4 osoby:
1 mrazený špenát, 1 cibuľa, 2-3 strúčiky cesnaku, 1 dcl oleja, 2 PL hladnej múky, 1 liter mlieka, soľ, mleté čierne korenie
Príprava:
1. Na oleji opražíme múku, pridáme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, zalejeme trochu vody a rozvaríme.
2. Pridáme ešte zmrazený špenát a miešame, kým sa neroztopí.
3. Zalejeme mliekom, pridáme soľ, mleté čierne korenie, necháme prejsť varom a odstavíme z ohňa. Ak je polievka riedka, z mlieka a múky si urobíme zátrepku, ktorú do nej nalejeme a ešte chvíľku povaríme.
Podávame s varenými vajíčkami a chlebom.
Hrianky s pikantnou nátierkou
Suroviny pre 4 osoby:
4 uvarené zemiaky v šupke, 4 strúčiky cesnaku, 2 ČL mletej sladkej papriky, 1 ČL mletej štipľavej papriky, 1 cibuľu, 1 dcl oleja, sójovú omáčku, kečup, soľ, mleté čierne korenie, horčicu, feferónku podľa chuti,
Príprava:
Uvarené zemiaky očistíme, pridáme prelisovaný cesnak, sladkú a štipľavú papriku, nakrájanú cibuľu, olej, sójovú omáčku, kečup, soľ, korenie, horčicu a feferónku.
Premiešame a natierame na pripravené hrianky.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies