Kurz eura klesol na 1,0952 USD/EUR

NETKY.SK • 4 November 2015, 09:10 • 2 min
Kurz eura klesol na 1,0952 USD/EUR

FRANKFURT - Kurz spoločnej európskej meny pokračuje v poklese, ktorý sa začal na začiatku tohto týždňa. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Euro sa ráno predávalo po 1,0952 USD. Európska centrálna banka (ECB) stanovila v utorok (3. 11.) napoludnie referenčný kurz na 1,0976 (v pondelok: 1,1032) USD/EUR.

 

Devízový trh sa naďalej sústredí predovšetkým na menovú politiku na oboch stranách Atlantiku. Utorkové vyhlásenia prezidenta ECB Maria Draghiho nemali výraznejší vplyv na trh, keďže len potvrdil svoje predchádzajúce slová. "Sme pripravení a schopní použiť všetky nástroje," povedal Draghi, čím potvrdil pripravenosť ECB konať. Rada guvernérov bude o ďalšom uvoľnení menovej politiky rozhodovať v decembri.

 

Zraky účastníkov trhu sa okrem ECB upierajú predovšetkým na americkú centrálnu banku (Fed). Trh aktuálne hodnotí šancu zvýšenia úrokových sadzieb v USA na 50 %.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies