SC: V Borčiciach sviatok, ale nie prekvapenie na úkor favorita

NETKY.SK • 29 Október 2015, 12:35 • 2 min
SC: V Borčiciach sviatok, ale nie prekvapenie na úkor favorita

BRATISLAVA - Borčice zažili futbalový sviatok, ale nie futbalové prekvapenie. Hráči lídra Doxxbet II. ligy skupina západ TJ Iskra sa síce snažili v stredajšom dueli šestnásťfinálového 4. kola Slovnaft Cupu znepríjemniť situáciu favoritovi zo Žiliny, napokon však podľahli úradujúcemu slovenskému vicemajstrovi presvedčivo 0:3.

slovakia

left justify in out

Nermin Haskič, Milan Škriniar v prvom polčase a striedajúci Lukáš Jánošík v závere duelu sa gólmi postarali o zaslúžený postup MŠK do osemfinále národného pohára. V obci, ktorá má necelých 600 obyvateľov, sledovalo spomenutý pohárový súboj až 2011 divákov.


"Žilina má kvalitu, disponuje skvelým kádrom. Na našom trávniku predviedla parádnu hru, v prvom dejstve šla zaslúžene do vedenia," citoval klubový web Borčíc trénera Jozefa Majoroša. Niekdajší útočník slovenskej reprezentácie pripomenul, že postupne hráči striasli rešpekt z protivníka a po zmene strán podali zlepšený výkon: "V druhom polčase sme ukázali, že vieme hrať futbal. Škoda šance Emila Le Gianga, mohol ešte zápas zdramatizovať. Ideme však ďalej, musíme sa poučiť a sústrediť na druhú ligu. Žiilnský súper nám odkryl nedostatky, našou úlohou bude odstrániť ich."


Lodivod tretieho tímu najvyššej slovenskej súťaže Adrián Guľa bol s trojgólovým víťazstvom spokojný. "Chlapcom sme sa snažili pomôcť, aby nepodcenili súpera a hrali naplno. Som rád, že to zobrali zodpovedne a celých 90 minút boli koncentrovaní. Pokiaľ by sme domácim dovolili hrať, vedeli by rýchlo udrieť. Zaslúžene sme postúpili ďalej. V Borčiciach je futbalový boom, ale divácka kulisa bola aj preto taká početná, lebo prišla Žilina. Tu si súpera, akým je MŠK, vážia. Držím Borčiciam palce v druholigovej súťaži, futbal sa snažia robiť so srdcom," uviedol pre oficiálnu internetovú stránku MŠK kouč "šošonov" Guľa.


Medzi žrďami hosťujúceho mužstva dostal v stredajšom stretnutí príležitosť Aleš Mandous. "Čisté konto? Takto sme si to povedali pred zápasom. Vyhrali sme a postúpili, ale nebolo to také jednoznačné, ako hovorí výsledok. Sme samozrejme radi, že ideme ďalej. Atmosféra bola výborná, diváci sú blízko pri hracej ploche, počuť každé slovo. Naposledy som takto hral niekedy počas žiackych čias, no teraz to bolo príjemné," poznamenal 23-ročný český brankár MŠK.


Vzhľadom na časový pobyt na trávniku je strelecky produktívny Lukáš Jánošík. Talentovaný 21-ročný hráč žilinského mužstva sa presadil koncom septembra v 3. kole Slovnaft Cupu na pôde Liptovského Mikuláša, keď bol na trávniku deväť minút a v 88. min spečatil víťazstvo MŠK na 4:0. V Borčiciach v 82. min znova uzavrel skóre pohárového súboja, na ihrisko prišiel len štyri minúty predtým. "Ja a žolík? To sa nedá povedať. Dúfam však, že mi to takto pôjde aj ďalej, budem rád. Som spokojný s gólom, ale predovšetkým s tým, že sme postúpili do osemfinále Slovnaft Cupu," skonštatoval 21-ročný Jánošík.


Súperom futbalistov MŠK Žilina v dueli o štvrťfinále domáceho pohára bude 4. novembra TJ FK Vyšné Opátske, zverenci Adriána Guľu sa opäť predstavia na pôde súpera.


Program osemfinálového 5. kola futbalového Slovnaft Cupu (hrá sa na jeden zápas):
Utorok 3. novembra: FC ViOn Zlaté Moravce - Spartak Myjava (17.00)
Streda 4. novembra: FC Rohožník - FC VSS Košice, AFC Nové Mesto Mesto nad Váhom - FK Senica, MFK Dolný Kubín - AS Trenčín, TJ FK Vyšné Opátske - MŠK Žilina (všetky 13.30), FC DAC 1904 Dunajská Streda - 1. FC Tatran Prešov, ŠK Slovan Bratislava - FK Pohronie Žiar nad Hronom Dolná Ždaňa (obe 17.00)
Streda 11. novembra: MFK Topvar Topoľčany - MFK Ružomberok (13.30)

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies