Na budúcoročnom Topfeste vystúpia Kabát aj Wanastowi Vjecy

NETKY.SK • 29 Október 2015, 11:53 • 2 min
Na budúcoročnom Topfeste vystúpia Kabát aj Wanastowi Vjecy

BRATISLAVA - Na budúcoročnom Topfeste vystúpia aj české kapely Kabát a Wanastowi Vjecy. Podujatie sa bude konať 1. a 2. júla na letisku v Piešťanoch.

slovakia

left justify in out

"To, že Kabáti u nás hrajú od úplných začiatkov festivalu, nie je náhoda a veľmi si to ceníme. Pomohli nám vytvoriť dušu Topfestu a zároveň si chalani za ten čas slovenské publikum veľmi obľúbili, čo je logické. Tešíme sa, že opäť medzi nami nebudú chýbať a že ich ohlasujeme medzi prvými, určite sa postarajú o skvelú šou tak, ako to vedia iba oni," uviedol šéf organizačného tímu Dušan Drobný. "Wanastovky patria jednoznačne k legendám česko-slovenskej scény, sme radi, že sa na Topfeste takisto predstavia," dodal. Medzi potvrdených účinkujúcich 13. ročníka podujatia patria aj Puddle of Mudd, Horkýže Slíže, Desmod, Chinaski a Walda Gang.


Skupina Kabát sa na hudobnej scéne pohybuje od roku 1983. V súčasnosti v nej pôsobia Josef Vojtek (spev), Tomáš Krulich (gitara), Milan Špalek (basgitara), Radek Hurčík (bicie) a Ota Váňa (gitara). Na konte majú albumy ako Má ji motorovou (1991), Děvky ty to znaj (1993), Colorado (1994), Země plná trpaslíků (1995), Čert na koze jel (1997), MegaHu (1999), Go satane go (2000), Dole v dole (2003), Banditi di Praga (2010) či najnovší Do pekla/Do nebe (2015). Medzi ich najznámejšie skladby patria napríklad Bára, Na sever, Šaman, Pohoda či V pekle sudy válej.

 


Kapela Wanastowi Vjecy vznikla v roku 1988 a tvoria ju Robert Kodym (spev, gitara), Tomáš Vartecký (gitara, vokály), Štěpán Smetáček (bicie, vokály) a Radek Havlíček (basgitara, vokály). Prvý album Tak mi to teda nandey vydali v roku 1991 a zatiaľ naposledy ponúkli štúdiovku Letíme na Wenuši (2011). Medzi ich hity patria skladby ako Tak mi to teda nandey, Sbírka zvadlejch růží, Lži, sex & prachy, Andělé, Kouzlo alebo Bedna od whisky.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies