FOTO V utečeneckom tábore na rakúsko-slovenských hraniciach v Bergu je pokoj

NETKY.SK • 29 Október 2015, 10:42 • 2 min
FOTO V utečeneckom tábore na rakúsko-slovenských hraniciach v Bergu je pokoj

BRATISLAVA - V utečeneckom tábore na rakúsko-slovenských hraniciach Berg nezaznamenali nijaké porušenie nariadení, ktoré žiadatelia o azyl musia dodržiavať. Pre TASR to uviedol starosta obce Berg Georg Hartl.

slovakia

left justify in out

"Doposiaľ neboli žiadne ťažkosti. Žiadateľom o azyl sa venuje viacero dobrovoľníkov, ktorí im pomáhajú napríklad s kurzami nemčiny. Žiadatelia o azyl, ktorí sú ubytovaní v Bergu, sa tiež zúčastňujú na podujatiach, ktoré organizuje obec alebo rôzne spolky. Sú veľmi priateľskí a nápomocní," uviedol Hartl s tým, že v ubytovni je stále 55-60 utečencov.

 

"V súčasnosti ešte nevykonávajú verejné práce, ale to nezávisí od nich, ale od kapacity zdrojov obce na obslužný personál a od ročného obdobia," zdôraznil starosta Bergu s tým, že na takúto možnosť sa pripravujú.

 

Žiadatelia o azyl zostanú v Bergu do skončenia azylového procesu, maximálne však šesť mesiacov. Dovtedy by mal byť azylový proces ukončený. Keď im azyl udelia, musia ubytovňu v Bergu opustiť do štyroch mesiacov.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies