V Dánsku budú mať utečenci okrem jazykových kurzov aj sexuálnu výchovu

NETKY.SK • 29 Október 2015, 09:34 • 2 min
V Dánsku budú mať utečenci okrem jazykových kurzov aj sexuálnu výchovu

KODAŇ - Niektoré dánske politické strany chcú do kurzov dánčiny pre cudzincov zaradiť aj lekcie sexuálnej výchovy. Iniciatíva vychádza z vysokého počtu znásilnení, ktorých sa dopúšťajú imigranti a ich potomkovia, napísal dnes webový spravodajský portál The Local s odvolaním sa na denník Metroxpress.

slovakia

left justify in out

V rokoch 2013-14 tvorili 34,5 percenta zo všetkých jednotlivcov obvinených zo znásilnenia práve imigranti a ich potomkovia, a to napriek tomu, že tieto skupiny predstavujú iba necelých 12 percent z celkového počtu obyvateľov krajiny. Zástancovia navrhovaného kroku poukazujú na jeho úspech v susednom Nórsku.

 

Žiadatelia o azyl a utečenci sa na preventívnych kurzoch okrem iného učia aj to, že ak tamojšie ženy pijú alkohol alebo majú na sebe oblečené vyzývavé šaty, nejde automaticky o pozvánku na sex.

 

"Hovoríme o postojoch voči sexu a vysvetľujeme nórske právo. Niektorí žiadatelia o azyl sa domnievajú, že Nórsko je veľmi liberálna krajina čo sa týka sexu a zle si vysvetľujú signály žien," uviedla pre Metroxpress Linda Hagenová, šéfka organizácie, ktorá v Nórsku prevádzkuje 34 azylových centier.

 

"Tým, že utečencov tieto záležitosti neučíme, im vlastne ubližujeme. Oni sa o týchto veciach chcú rozprávať a dozvedieť viac," dodala na margo problematiky Hagenová.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies