Višňovský ešte nekončí: Dohodol sa do konca sezóny so Slovanom, má problémy s chrbtom

NETKY.SK • 27 Október 2015, 14:12 • 2 min
Višňovský ešte nekončí: Dohodol sa do konca sezóny so Slovanom, má problémy s chrbtom

BRATISLAVA - Ľubomír Višňovský sa po dvoch rokoch vrátil do Slovana Bratislava a opäť si zahrá v Kontinentálnej hokejovej lige.

slovakia

left justify in out

Skúsený slovenský obranca to potvrdil na utorňajšej tlačovej konferencii, na ktorej zdôraznil, že prebiehajúca sezóna bude s najväčšou pravdepodobnosťou jeho posledná v kariére.

 

"So Slovanom sme sa dohodli na zmluve do konca tejto sezóny. Mám zdravotné problémy a neviem, koľko mi zdravie vydrží. Mám problémy s chrbtom, konzultoval som to s lekármi. Aj Slovan ide do rizika. Sústredím sa na prvý zápas a potom uvidíme, či pôjde druhý, tretí... Ešte ani neviem, či budem chodiť na tripy na klziská súperov. Budeme to riešiť s trénerom a lekármi," uviedol.

 

Problémy s chrbtom má dlhodobo. "Prvýkrát mi vyskočila platnička ešte myslím v roku 2003, takže odvtedy. Ale nikdy to nebolo také zlé. Uvidíme, ako to pôjde. Nedá sa určiť, koľko to vydrží. Nie je to zábava, dosť to bolí. Troška mi to strieľa do pravej nohy. Už dva týždne však môžem plne fungovať a robím všetko preto, aby telo vydržalo záťaž."

 

Keď mu nevyšlo predĺženie zmluvy v New Yorku Islanders, skúšal šťastie v prípravnom kempe Chicaga Blackhawks, no kontrakt si v ňom nevybojoval. "Posledný zápas v Chicagu som cítil, že mi to už trošku sťahuje chrbát. Ale nedal som im nič najavo. Po treťom zápase som dostal deň voľna a čakal som, že idem ďalej, no tesne pred tréningom si ma zavolali funkcionári. Bolo to nečakané. Rozlúčili sa s tým, že ďakujú, 'páčil si sa nám, ale je to biznis'. To bolo všetko."

 

Po neúspechu v Chicagu uvažoval aj o úplnom konci bohatej kariéry, dôvodom boli hlavne zdravotné problémy. "Prvá myšlienka bola, že ohlásim koniec. No potom sme si sadli s manželkou a generálnym manažérom Slovana Marošom Krajčim a zistil som, že nechcem takto skončiť. Chcem ešte zažiť víťazný potlesk," povedal s tým, že táto sezóna bude jeho posledná.

 

Majster sveta z Göteborgu 2002 zatiaľ netuší, či mu zdravotné problémy dovolia odohrať jeden, dva alebo tri zápasy. S vedením Slovana má preto džentlmenskú dohodu. "Ak prídem domov po prvom zápase a sekne ma, tak jednoducho končím. Máme dohodu, že rozviažeme zmluvu," povedal.

O jeho služby sa zaujímali aj ďalšie európske kluby, z KHL však iba Slovan. Višňovský už v pondelok stihol tréning na ľade Zimného štadióna Ondreja Nepelu, druhý nasledoval v utorok dopoludnia, no zatiaľ sa pripravoval len individuálne. "Včera som bol prvýkrát na ľade od príchodu z Chicaga. Trénoval som hlavne bez kontaktu a doháňam aj kondíciu. Už tri roky pracujem s Rudolfom Jendekom, ktorý teraz spolupracuje so Slovanom, takže aj toto zapadlo úplne perfektne. Pozná moje telo, moje korčuliarske techniky, teraz sa snažíme dať dokopy kondičku," povedal.

 

Višňovský zatiaľ nevedel odhadnúť, kedy by mohol absolvovať premiéru v "belasom" drese. Reálne to vidí až niekedy po reprezentačnej prestávke. "Chcem odohrať čo najviac zápasov, sústredím sa ale na ten najbližší. Prvé striedania nebude zábava, ale verím, že sa s ostatnými chalanmi zohráme. Dúfam, že mi odložili 17-tku. Samozrejme, pred prvým zápasom budem trošku nervózny, dlho som nehral. Dúfam, že ma prídu ľudia povzbudiť a že im niečo pekné ukážem."

Aj jeho teší, že bratislavský klub sa dostáva do formy a dokáže už víťaziť aj pred domácimi fanúšikmi. "Slovan sa v posledných zápasoch rozohral, čo vnímam pozitívne, a verím, že mu pomôžem. V kabíne sedím veľa Laca Nagya, s kopou chalanov sa zoznamujem. S trénerom sa poznáme, už sme sa rozprávali o jeho predstavách. Ja ho rešpektujem. Cam Barker hrá dobre, má výbornú strelu, v defenzíve sa mi páči aj Mišo Sersen," poznamenal Višňovský. "Keď som tu hral naposledy, mal som krásne pocity, veľmi dobre som sa tu cítil, chcel som tu dohrať tú výlukovú sezónu. Teraz chcem tieto pocity zažívať opäť."

 

Keďže sa chýli koniec jeho kariéry, už uvažuje aj nad ďalšími plánmi. "Chcel by som sa motať okolo hokeja. Robíme športový komplex v Rači, posúva sa to a myslím si, že by sa to za rok mohlo začať stavať. Mám aj ďalšie myšlienky, čo by som chcel robiť. Nie je to len hokejové, už teraz tu mám nejaké investície, takže sa nebojím o budúcnosť. Nie je definitívne rozhodnuté, či s rodinou zostanem na Slovensku. Deti tu chodia do školy a do škôlky, no uvidíme až po zime."

 

Višňovský nevylúčil ani funkcionársku kariéru. "Neviem, kde ma to zaveje, nevylučujem štruktúry Slovana, ani zväzu, možno podniknem niečo na vlastnú päsť, hlavne ma to musí baviť," dodal.

 

Tridsaťdeväťročný ofenzívny zadák pôsobil v uplynulých troch sezónach v drese New Yorku Islanders. V tej minulej odohral v základnej časti NHL 53 zápasov s bilanciou 5 gólov a 15 asistencií. V štyroch dueloch play off pridal dve asistencie. Po sezóne mu vypršal kontrakt, v lete sa tak zapojil do prípravného kempu Chicaga Blackhawks, no kontrakt si v ňom nevybojoval.

 

V minulosti pôsobil aj v Anaheime Ducks, Edmontone Oilers, Los Angeles Kings a v rodnej krajine v Slovane Bratislava, za ktorý si vo výlukovej sezóne 2012/2013 zahral v Kontinentálnej hokejovej lige. Celkovo odohral v NHL 883 zápasov základnej časti, v ktorých nazbieral 495 bodov (128+367), a 28 stretnutí play off s bilanciou osem asistencií. V reprezentačnom drese sa zúčastnil na desiatich majstrovstvách sveta a štyroch zimných olympiádach. Na konte má kompletnú medailovú zbierku z MS.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies