Pre Schumiho stále existuje nádej, je to však pomalý proces

NETKY.SK • 26 Október 2015, 12:16 • 2 min
Pre Schumiho stále existuje nádej, je to však pomalý proces

BRATISLAVA - Bývalý úspešný inžinier z prostredia formuly 1 Ross Brawn prezradil, že chodí navštevovať svojho blízkeho priateľa a legendu kráľovskej motoristickej triedy Michaela Schumachera.

slovakia

left justify in out

Podľa 60-ročného Brita stále existuje nádej na zotavenie jedného z najlepších jazdcov F1 všetkých čias. "Schumi" sa vážne zranil na lyžovačke zo záveru decembra 2013, keď vo francúzskom stredisku Méribel dopadol hlavou na skalu. Nasledovalo 159 dní v umelom spánku a potom prevoz na rehabilitačnú kliniku do Lausanne. Neskôr sa ikona Ferrari presunula do domácej opatery, kde sa o ňu stará manželka Corinna.


"Som v kontakte s Michaelovou rodinou, ale snažíme sa všetko udržať v rovnováhe. Nechcem, aby moje návštevy boli na príťaž. Bol som ho pozrieť niekoľkokrát, Corinna mi občas zavolá a poskytne mi informácie. Stále sa modlíme, aby sa zotavil do stavu, v akom bol v minulosti. Je to pomalý proces, ale vždy je tu nádej," povedal Brawn pre portál britského denníka The Mirror.


Ross Brawn bol pri všetkých siedmich tituloch Michaela Schumachera. V rokoch 1991 až 1996 pôsobil ako technický riaditeľ v tíme Benetton a nemecký jazdec sa v sezónach 1994 a 1995 tešil z prvých dvoch úspechov. "Schumi" sa po zisku druhého titulu presunul do Ferrari a Brawn ho nasledoval o rok neskôr. Ich spolupráca zožala ovocie na začiatku milénia, keď ambiciózny Nemec dosiahol päť titulov v rade a stal sa najúspešnejším pilotom v dejinách F1.


Podľa posledných informácií stála legendárneho "Schumiho" liečba už 10 miliónov eur, každý týždeň rodina zaplatí 100-tisíc. Okolo 46-ročného bývalého skvelého jazdca pracuje 15-členný tím lekárov, počas umelého spánku prišiel o štvrtinu telesnej hmotnosti. "Schudnutie u pacientov v kóme je bežné, ale strata 20 kíl je dosť pri ľuďoch s normálnou váhou. Treba predpokladať, že jeho svaly podľahli veľkej degradácii vzhľadom na nehybnosť," povedal profesor Curt Diehm z nemocnice v Karslbade.


Vo februári Schumacherovci predali dovolenkové horské sídlo v Nórsku za 2 milióny eur, ktoré nemecká hviezda využívala na oddych od 90. rokov. "Potrebujeme veľa času. Michael robí pokroky zodpovedajúce vážnosti jeho situácie," uviedla manažérka Schumachera Sabine Kehmová.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies