Szijjártó: Aj vzťah Maďarska s Rumunskom by mal byť pragmatický, aký je so SR

NETKY.SK • 25 Október 2015, 12:32 • 2 min
Szijjártó: Aj vzťah Maďarska s Rumunskom by mal byť pragmatický, aký je so SR

BUDAPEŠŤ - Pragmatickou spoluprácou treba vytvoriť atmosféru vzájomnej dôvery aj v maďarsko-rumunských vzťahoch, ako sa to stalo aj v prípade Slovenska, povedal dnes maďarský minister zahraničných vecí a vonkajších ekonomických vzťahov Péter Szijjártó v rozhovore pre rumunskú televíziu Digi24.

slovakia

left justify in out

Minister podľa agentúry MTI vyhlásil, že v Karpatskom oblúku kvôli historickému dedičstvu môžu existovať vážne napätia v dvojstranných vzťahoch, preto majú vždy veľký význam kroky smerujúce k vytváraniu vzájomnej dôvery.

 

"V prípade Slovenska pragmatická spolupráca v oblastiach hospodárstva, energetiky a dopravy vytvorila základy dôvery, ktoré umožňujú diskutovať aj o ťažších otázkach. Vzájomnú dôveru by som chcel dosiahnuť aj v prípade Rumunska, aby sme na základe nej dokázali v nádeji úspechu rokovať aj o otázkach, ktoré sa zdajú byť veľmi ťažké," dodal Szijjártó.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies