V Atlantiku stále pátrajú po posádke španielskeho vojenského vrtuľníka

NETKY.SK • 24 Október 2015, 17:29 • 2 min
V Atlantiku stále pátrajú po posádke španielskeho vojenského vrtuľníka

MADRID - Španielske ministerstvo obrany uznalo, že pôvodne nesprávne informovalo o záchrane trojčlennej posádky havarovaného vojenského vrtuľníka, ktorý sa vo štvrtok zrútil v Atlantickom oceáne. Trojica je podľa neho nezvestná a pátranie pokračuje, napísala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Šéf rezortu obrany Pedro Morenés to oznámil v piatok večer na tlačovej konferencii na leteckej základni na Kanárskych ostrovoch. Správu, ktorú španielska armáda dostala od marockých ozbrojených zložiek, podľa neho nesprávne pochopili v zmysle, že posádka bola zachránená rybárskym plavidlom a je "v bezpečí a zdravá".
"Je to veľmi bolestivá situácia," povedal a dodal, že "zatiaľ sme tieto osoby nenašli ani na povrchu vody, ani v rybárskom plavidle, nevieme ani či sú vo vrtuľníku".


Vrtuľník, ktorý hneď po havárii našlo holandské plavidlo, a pripevnilo si ho o bok tak, aby ostal na hladine vody, sa už potopil do hĺbky približne 30-40 metrov.


Španielska armáda vyslala záchranné plavidlo vybavené ponorkou na diaľkové ovládanie, pomocou ktorej by mali nájsť vrak havarovaného stroja. V pátraní po posádke spolupracujú Španieli naďalej s marockými úradmi, dodal Morenés.


Vrtuľník, ktorý vyrazil z Mauritánie, sa zrútil približne 520 kilometrov od svojej cieľovej stanice na treťom najväčšom ostrove španielskych Kanárskych ostrovov Gran Canaria. Ministerstvo pôvodne uviedlo, že posádka sa zachránila prostredníctvom rybárskeho člna.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies