Pápež zriadil nový vatikánsky úrad pre záležitosti laikov, rodiny a života

NETKY.SK • 23 Október 2015, 12:27 • 2 min
Pápež zriadil nový vatikánsky úrad pre záležitosti laikov, rodiny a života

VATIKÁN - Pápež František rozhodol o zriadení nového úradu Rímskej kúrie, ktorý bude mať na starosti otázky laikov, rodiny a života. O svojom rozhodnutí informoval v stredu účastníkov biskupskej synody prebiehajúcej vo Vatikáne, uviedla agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Nové dikastérium nahradí doterajšie osobitné pápežské rady pre záležitosti laikov a otázky rodiny. K novozriadenému orgánu bude pripojená aj Pápežská akadémia pre život, vatikánsky think-tank venujúci sa problematike bioetiky.

 

Kompetencie novej inštitúcie budú prerokované na decembrovom zasadnutí rady kardinálov.

 

Podľa Reuters je Františkovo rozhodnutie súčasťou jeho snáh o reformu a zefektívnenie fungovania vatikánskej administratívy. Na reforme pracuje pápež spoločne s deviatimi poradcami, ktorí spoločne tvoria tzv. Radu kardinálov "C9".

 

Trojtýždňové stretnutie katolíckych biskupov z celého sveta sa končí v nedeľu. Hlavnou náplňou synody sú diskusie o tom, ako sa môže cirkev lepšie postarať o katolícke rodiny v čase, keď rastie rozvodovosť a klesá počet párov uzatvárajúcich manželstvo.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies