Jendrichovský po prehre s Fenerbahce: Bol to hrateľný súper

NETKY.SK • 22 Október 2015, 12:25 • 2 min
Jendrichovský po prehre s Fenerbahce: Bol to hrateľný súper

KOŠICE - Basketbalistiky Good Angels Košice v druhom zápase Euroligy dlho držali krok s favorizovaným Fenerbahce Istanbul, no napokon mu podľahli rozdielom 17-tich bodov (45:62). Podľa generálneho manažéra košického tímu Daniela Jendrichovského bola hlavnou príčinou prehry slabá strelecká efektivita. Prehru s favoritom A-skupiny však nezveličuje a za hlavných súperov Košičaniek v skupine považuje iné družstvá.

slovakia

left justify in out

Good Angels viedli na palubovke Fenerbahce Istanbul po prvej štvrtine 12:11, no nádejne rozohratý zápas nedoviedli do víťazného konca. Favorit vzal v ďalšom priebehu réžiu zápasu do svojich rúk a hráčky slovenského družstva trestal za slabú streleckú efektivitu. "Naša trojica Oblaková, Bálintová a Žirková premenila len dva pokusy z 27 dobre pripravených striel. Útok nám fungoval až na jeden podstatný fakt - nepremieňali sme svoje šance. To sú veci, ktoré nás veľmi ničili. Ubrániť Fenerbahce na 62 bodov je vynikajúca vec. Fantastický výkon podala Langhorneová, ktorá dala 21 bodov a pridala 13 doskokov. Takisto aj Martina Kiššová, no škoda, že sa k nim v útoku nepridali ďalšie hráčky. Nepamätám si, že by nám takto vypadli tri hráčky v útoku. Pritom nemali sme také ťažké pozície, že by nás Fenerbahce dostalo do úzkych. Nedokázali sme presne strieľať, preto sme si nezaslúžili vyhrať," poznamenal generálny manažér Daniel Jendrichovský krátko po zápase.

 

Košičanky cestovali do Turecka s ambíciou prekvapiť favorita celej Euroligy, no hlavne nadviazať na výborný výkon z domáceho zápasu so Salamancou. "Fenerbahce bol hrateľný súper. V utorok sa zranila Romana Stehlíková, takže na zápas nebola k dispozícii a Shenise Johnsonová priletí až v piatok. Keby sme mali tieto dve hráčky, mohli by sme prekvapiť. Bolo vidieť, že na konci zápasu už toho naše hráčky mali plné zuby," poznamenal Jendrichovský pre TASR. Priebeh zápasu ukázal, že Košičanky mohli v Istanbule bodovať. "Ešte aj v tretej štvrtine to bolo o 5 - 7 bodov, no nedokázali sme premeniť šance a to rozhodlo. Nám dochádzali sily, naopak v prípade Fenerbahce sa ukázala sila podkošových hráčok, ktoré nás pretlačili v podkošovom priestore a presvedčivo išli za víťazstvom," uviedol Jendrichovský.

 

Generálneho manažéra košických basketbalistiek mrzela prehra v Turecku, no jej význam nezveličuje. "Nikto nečakal, že do Turecka pôjdeme po isté body, no na prekvapenie sme mohli pomýšľať. Fenerbahce sa trápilo v našej obrane, no my sme sa trápili v našom útoku. Pre nás sú podstatnejší iní súperi. Opakujem to často, našimi súpermi sú Lille, Šopron a Schio," povedal Jendrichovský.

 

Zverenky trénera Maroša Kováčika sa v najbližšom euroligovom zápase predstavia na palubovke v domácej Angels aréne. Ich súperkami budú hráčky ďalšieho istanbulského družstva - Galatasaray. "Do najbližšieho zápasu s Galatasarayom pôjdeme s tým, že nemáme čo stratiť a pokúsime sa vyhrať. Ak sa to však nepodarí, nebudeme z toho robiť tragédiu," dodal Jendrichovský pre TASR.

 

Najbližší program Good Angels Košice v Eurolige:

3. kolo, 28. októbra o 17.45: Good Angels - Galatasaray Istanbul

 

Priebežná tabuľka A-skupiny LM:

1. Dinamo Kursk 2 1 1 127:102 3

2. Lille Métropole 2 1 1 127:116 3

3. Avenida Salamanca 2 1 1 119:115 3

4. GOOD ANGELS KOŠICE 2 1 1 111:109 3

5. Galatasaray Istanbul 2 1 1 120:130 3

6. Fenerbahce Istanbul 2 1 1 102:117 3

7. Famila Schio 1 1 0 75:58 2

8. Uniqa Šopron 1 0 1 44:78 1

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies