Grécke banky budú na rekapitalizáciu zrejme potrebovať menej ako 20 miliárd eur

NETKY.SK • 20 Október 2015, 20:42 • 2 min
Grécke banky budú na rekapitalizáciu zrejme potrebovať menej ako 20 miliárd eur

ATÉNY - Náklady na rekapitalizáciu štyroch hlavných gréckych bánk budú zrejme nižšie ako 20 miliárd eur. Uviedla to dnes agentúra Reuters s odvolaním sa na dvoch vysoko postavených bankárov, ktorí nechceli byť menovaní.

slovakia

left justify in out

Národná banka Grécka (National Bank of Greece) a banky Piraeus, Alpha a Eurobank momentálne predchádzajú záťažovými testami Európskej centrálnej banky (ECB), ktoré majú odhaliť, koľko peňazí potrebujú na rekapitalizáciu po obrovskom odleve vkladov.

 

Gréci totiž v uplynulých mesiacoch doslova vyplienili svoje bankové účty. Snažili sa vybrať z nich čo najviac peňazí pre obavy, že po vystúpení Grécka z eurozóny a návrate k drachme sa hodnota ich vkladov výrazne zníži. Banky zatiaľ drží nad vodou núdzová likvidita od centrálnej banky. Vláda v Aténach aj medzinárodní veritelia sa zhodujú v názore, že grécke banky je potrebné rekapitalizovat ešte do konca tohto roka.

 

Podľa jedného z bankárov doterajšie výsledky vyhodnocovania kapitálových potrieb štyroch najväčších gréckych bánk naznačujú, že im bude stačiť menej ako 20 miliárd eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies