Adidas chce v roku 2016 otvoriť v Nemecku plnoautomatizovanú továreň na obuv

NETKY.SK • 20 Október 2015, 19:20 • 2 min
Adidas chce v roku 2016 otvoriť v Nemecku plnoautomatizovanú továreň na obuv

BERLÍN - Výrobca športových potrieb Adidas chce na budúci rok otvoriť v Nemecku prvú plnoautomatizovanú továreň na obuv.

slovakia

left justify in out

Firma si totiž dala za cieľ priniesť výrobu bližšie k spotrebiteľom v bohatých krajinách, kde sú vyššie náklady na prácu. Informovala o tom agentúra Reuters.

Adidas podpísal dohodu o dodávke potrebnej technológie so strojárenskou spoločnosťou Manz. Nový typ plnoautomatizovanej linky v továrni, ktorá dostala prezývku "Speedfactory", umožní Adidasu navrhovať a vyrábať športovú obuv klientom priamo na mieru.

 

Adidas spolupracuje s nemeckou vládou, vedcami a firmami, ktoré sa špecializujú na výrobu robotov, na vývoji nových technológií. Verí, že prinesú posun v obuvníckom priemysle a pomôžu mu predbehnúť najväčšieho rivala - firmu Nike, ktorá v uplynulých rokoch zvýšila náskok pred Adidasom.

 

Producenti športových potrieb doteraz presúvali výrobu do Ázie, aby stlačili výrobné náklady. Adidas chce plnou automatizáciou urýchliť dodávky najmódnejších produktov náročným klientom v bohatých vyspelých štátoch a znížiť náklady na prepravu tovaru zo zahraničných tovární. Práve automatizácia výroby je kľúčom k jej presunu bližšie k západným trhom. Adidas v rámci tejto iniciatívy predstavil bežecké tenisky vytlačené na 3-D tlačiarni, ktoré môžu byť vyrobené klientovi na mieru.

 

Adidas otvorí svoju prvú "Speedfactory" v meste Ansbach na juhu Nemecka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies