Merkelová tlačí na Ukrajinu, aby bojovala s korupciou

NETKY.SK • 18 Október 2015, 10:57 • 2 min
Merkelová tlačí na Ukrajinu, aby bojovala s korupciou

BERLÍN - Nemecká kancelárka Angela Merkelová v sobotu vyvíjala tlak na Ukrajinu, aby bojovala s korupciou a obmedzila vplyv oligarchov.

slovakia

left justify in out

Zároveň uviedla, že ak na to budú vhodné podmienky, nemecké firmy sú pripravené investovať na Ukrajine. Tieto slová Angely Merkelovej prichádzajú pred budúcotýždňovou návštevou ukrajinského premiéra Arsenija Jaceňuka. Lídri oboch krajín v Berlíne otvoria nemecko-ukrajinskú ekonomickú konferenciu, na ktorej sa bude hovoriť práve o investičných príležitostiach.


Merkelová pochválila Ukrajinu za "odvážnu cestu“, ktorou sa vydala. Zároveň však uviedla, že Ukrajina musí toho ešte urobiť veľa, aby pritiahla spoločnosti a musí pripraviť správny legislatívny rámec.

 

"Dominantná rola oligarchov sa musí zvrátiť, ľudia musia vnímať transparentnosť, s korupciou sa musí bojovať,“ povedala Merkelová. Zároveň vyhlásila, že si nemyslí, že ruské dodávky plynu pre Ukrajinu sú v ohrození. Vo štvrtok Merkelová uviedla, že vidí "záblesk nádeje“ na politické riešenie ukrajinskej krízy. Trvá však na tom, že sankčný režim voči Rusku môže skončiť až vtedy, keď sa bude naplno uplatňovať dohoda z Minska.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies