Hlina kritizuje odmietnutie jeho trestného oznámenia na Pohotovosť s.r.o.

NETKY.SK • 16 Október 2015, 13:08 • 2 min
Hlina kritizuje odmietnutie jeho trestného oznámenia na Pohotovosť s.r.o.

BRATISLAVA – Polícia odmietla trestné oznámenie poslanca Alojza Hlinu (KDH), ktoré podal dňa 2. septembra tohto roka na polícii, nakoľko sa domnieval, že spoločnosť Pohotovosť s.r.o., nedovolene podniká a existuje podozrenie, že sa dopúšťa aj trestného činu úžery. Hlina toto rozhodnutie polície kritizuje a plánuje voči nemu podať sťažnosť. Na dnešnom brífingu o tom informoval Alojz Hlina, poslanec Národnej rady SR.

slovakia

left justify in out

„V tomto odmietnutí vyšetrovateľka uviedla, že nie je dôvod na začatie trestného stíhania, lebo v zásade sa nič nestalo. Nič sa nestalo preto, lebo prokurista firmy Pohotovosť, s.r.o., vo výpovedi uviedol, že firma pôžičky nedávala. Táto výpoveď jej úplne postačovala,“ uviedol Hlina.

 

Podľa poslanca by príslušné uznesenie polície malo byť prekopírované v skriptách na policajnej akadémii, čoho je schopný vyšetrovateľ a pod čo je schopný dať okrúhlu pečiatku.

 

Hlina upozornil aj na video vyhotovené jedným novinárom dňa 2. septembra tohto roka pred pobočkou spoločnosti, v ktorom mal predstaviteľ Pohotovosti, s.r.o., do kamery potvrdiť, že pôžičky poskytujú. Podľa neho o tejto skutočnosti existujú aj ďalšie dôkazy.

 

Poslanec poskytol novinárom aj fotokópiu uznesenia polície o odmietnutí jeho trestného oznámenia. V jeho odôvodnení sa okrem iného konštatuje, že dňa 30. septembra tohto roka bol na polícii vykonaný výsluch prokuristu spoločnosti Pohotovosť, s.r.o.

 

Podľa uznesenia mal okrem iného uviesť, že spoločnosť dodržuje zákon o spotrebiteľských úveroch. Odkázal aj na vyjadrenie Národnej banky Slovenska pre TASR zo dňa 2. 9. 2015, podľa uznesenia publikované na internetových portáloch o 14.58 h, že spoločnosti, ktoré nemajú príslušné povolenie, nemôžu poskytovať nové spotrebiteľské úvery. „Na základe uvedeného spoločnosť Pohotovosť, s.r.o., pozastavila uzatváranie spotrebiteľských zmlúv až do rozhodnutia o udelení povolenia NBS,“ skonštatoval prokurista podľa uznesenia. Spoločnosť tvrdí, že povolenie od NBS dňa 11. septembra 2015 získala.

 

Podľa Hlinu spoločnosť dňa 2. septembra úvery poskytovala a slová prokuristu vo výpovedi sú klamstvo a podvod.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies