Irán ukázal tajnú raketovú základňu, objekt je v hĺbke 500 metrov pod zemou

NETKY.SK • 14 Október 2015, 18:46 • 2 min
Irán ukázal tajnú raketovú základňu, objekt je v hĺbke 500 metrov pod zemou

TEHERÁN- Iránske Revolučné gardy sprístupnili pracovníkom štátnej televízie tajnú podzemnú raketovú základňu a ukázali im rakety stredného a krátkeho doletu.

slovakia

left justify in out

Iránska štátna televízia odvysielala dnes zábery dlhých tunelov, v ktorých boli umiestnené nosiče s raketami pripravenými na odpálenie. Zariadenie je podľa komentára k reportáži jednou zo stoviek raketových základní, ktoré sa nachádzajú v celom Iráne. Kde sa základňa nachádza, v príspevku uvedené nebolo, spomína sa len skutočnosť, že objekt je v hĺbke 500 metrov pod zemou.

 


Jeden z veliteľov Revolučných gárd uviedol, že uvedená základňa je len "špičkou ľadovca" vojenskej moci, ktorou gardy disponujú.
Podľa agentúry AP bolo zámerom odvysielania reportáže ukázať, že iránske Revolučné gardy sú odhodlané pokračovať vo svojom raketovom programe aj napriek rezolúciám Bezpečnostnej rady OSN (BR OSN) a nedávno uzavretej jadrovej dohode, ktorú s Teheránom uzavrelo šesť svetových mocností.


 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies