BRATISLAVA – Tento recept si určite obľúbite. Vynikajúci nie len ako večera, ale aj na pohostenie, párty...
Suroviny:
1,5 PL želatíny, 2,5 dcl vody, 1 PL vegety, uvarená mrkva, uvarený petržlen, 100 g šunkovej salámy, 150 g bieleho jogurtu, 150 g tatárskej omáčky, 1 PL petržlenovej vňate, 1 PL oleja, 2 -3 uvarené vajíčka na tvrdo,
Príprava receptu:
1. Formu na biskupský chlebík potrieme olejom, naplníme studenou vodou a necháme v chlade asi 1,5 hodiny.
2. Želatínu necháme napučať vo vode asi 10 minút, potom zohrejeme a pridáme všetky uvedené suroviny(mrkvu, petržlen, salámu a vajíčka nakrájané na kocky). Z formy vylejeme vodu, nalejeme pripravenú zmes, prikryjeme potravinárskou fóliou a necháme stuhnúť.
3. Nakrájané na plátky podávame s chlebom.
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies