Najelegantnejšie filmové hviezdy všetkých čias

NETKY.SK • 11 Október 2015, 13:55 • 2 min
Najelegantnejšie filmové hviezdy všetkých čias

BRATISLAVA - Len málo súčasných hollywoodskych žien sa dá označiť za skutočné lady. Áno sú krásne, majú skvelé postavy, ale za skutočnú dámu sa ich dá označiť len pár. U väčšiny nezávislosť a samostatnosť ustupuje pred ženskosťou. A tak je náš rebríček akýmsi prierezom filmovými dejinami - od začiatku k súčasnosti .

slovakia

left justify in out

Audrey Hepburn 1929-1993

V polovici 50. rokov bola nielen najväčšou filmovou hviezdou Hollywoodu , ale aj módnou ikonou. Jej štíhla, drobná postava a široko uznávaný zmysel pre štýl boli obdivované a hojne napodobňované. Pôvodom bola z Belgicka, žila aj v Holandsku, Veľkej Británii, zomrela vo Švajčiarsku. Bola držiteľkou mnohých prestížnych filmových ocenení, pričom Oscara, BAFTA aj Zlatý Glóbus získala za Prázdniny v Ríme. Okrem hrania sa venovala aj humanitárnej činnosti a pracovala ako veľvyslankyňa UNICEF.

obrazok

Ava Gardner 1922-1990

Ava pracovala v soľných baniach filmového priemyslu - účinkovala v melodrámach, historických romanciách, krimi filmoch či westernoch - teda žánroch, ktorými filmoví kritici zvyčajne opovrhujú. Napriek tomu bola od polovice päťdesiatych rokov považovaná za stelesnenie krásy, meradlom, podľa ktorého boli posudzované ostatné herečky. Keď ju dohnal vek, presťahovala sa na prestížnu londýnsku adresu Ennismore Gardens, kde žila v ústraní až do svojej smrti v roku 1990.

obrazok

Cate Blanchett  nar.1969

Okrem toho, že je krásna je táto austrálska herečka i nesmierne talentovaná - je držiteľkou dvoch Oscarov, troch Zlatých glóbusov a troch cien BAFTA, čo ju radí do veľmi krátkeho a exkluzívneho zoznamu hercov, ktorým sa kedy podarilo získať všetky tri ceny. Hneď dvakrát stvárnila rolu kráľovnej Alžbety. Svoje chameleonstvo ale snáď najlepšie ukázala, keď sa v snímke Letec presvedčivo prevtelila do kože hollywoodskej divy Katharine Hepburnovej.

obrazok

Catherine Deneuve nar.1943

Catherine Deneuve je stelesnením francúzskej elegancie a kultivovanej zmyselnosti - či jej bolo dvadsať alebo šesťdesiat. Štýl si drží po celý život. Najlepšie jej sedeli role krásnych a chladných žien, ale jej talent jej umožnil zahrať čokoľvek. Dokáže stárnúť a nezrúti sa kvôli vráskam, takže svoju hereckú kariéru nezavesila na klinec ani po tom, čo odkvitla jej mladá krása a nové úlohy prijíma dodnes.
obrazok

Elizabeth Taylor 1932 - 2011

Napriek toľkým problémom v osobnom živote, či už to boli milostné pády či problémy s alkoholom, keď sa objavila na verejnosti, bola vždy jedinečná a elegantná. Po dobu svojej dlhej kariéry patrila medzi tých niekoľko málo skutočných hviezd filmového priemyslu . Americký filmový inštitút pasoval Taylorovú na siedme miesto medzi najväčšími ženskými hviezdami všetkých čias.
obrazok

Eva Gabor  1919-1995

Eva Gabor sa narodila v Budapešti a spoločne so svojím prvým mužom emigrovala do USA. Následne za ňou odišli aj jej dve sestry, ktoré sa tiež stali herečkami. Eva sa preslávila rolou v televíznom seriáli Green Acres - v komédii o bohatom pári, ktorý sa presťahoval z veľkomesta na farmu. Popri televízie účinkovala aj na Broadwayi a bola úspešnou podnikateľkou - mala svoje rady oblečenia a kozmetiky. A svojím jedinečným vzhľadom a noblesou ich dokázala predať.

obrazok

Grace Kelly 1929-1982

Jedna z mála žien, ktorej sa splnil detský sen a stala sa skutočnou princeznou. Vo svojej generácii patrila medzi najkrajšie a najtalentovanejšie herečky. Nahováranie monackého kniežaťa Rainier III patrí k najromantickejším príbehom, po zoznámení jej pol roka písal a zahŕňal darmi, než sa ju odvážil navštíviť s následnou žiadosťou o ruku. Sen skončil v roku 1982, kedy zomrela na následky automobilovej nehody.

obrazok

Ingrid Bergman 1915-1982

Jej hviezdu nájdete na hollywoodskom Chodníku slávy na adrese 6759 Hollywood BlvI. Stala sa kultúrnou ikonou a to nielen vďaka úlohe v kultovej Casablance. Celú svoju hereckú kariéru táto švédska kráska zosobňovala prototyp nevinnej, prirodzenej krásy. Bola trikrát vydatá, s druhým manželom Robertom Rosselinim mala tri deti, prostredná z nich Isabella Rossellini išla v šľapajach svojej matky a poznáme ju napríklad ako hviezdu filmu Davida Lyncha Modrý zamat .
obrazok

Lauren Bacall 1924 - 2014

Lauren Bacall je tu zahrnutá nielen kvôli svojmu štýlu a kráse, je tiež jedinečným príkladom ženy, ktorá je silná, bez toho aby bola mužná alebo arogantná. Práve ona vyjadruje dokonalú rovnováhu štýlu a sily. Preslávila sa zachrípnutým hlasom a vášnivým vzhľadom, čo ju tiež pasovalo na vzor krásy konca 40. rokov.

obrazok

Lucy Liu nar.1968

Môže sa vám zdať, že sa Lucy Liu ocitla na našom zozname omylom, zvlášť keď si vybavíte niektoré z jej propagačných fotografií, kde je zachytená veľmi sporo odetá. Ale keď sa objaví na nejakej akcii, vždy sa prezentuje veľmi štýlovo a nesie sa s gráciou. Okrem toho je vďaka svojmu zmiešanému pôvodu jednou z najzaujímavejších tvárí Hollywoodu v súčasnosti. Popri svojej hereckej kariére sa zaoberá aj umením, venuje sa tvorbe koláží, maľovaniu a fotografovaniu.
obrazok



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies