Izraelské letectvo udrelo na výcvikový tábor hnutia Hamás v Gaze

NETKY.SK • 11 Október 2015, 09:03 • 2 min
Izraelské letectvo udrelo na výcvikový tábor hnutia Hamás v Gaze

GAZA - Izraelské stíhačky v sobotu zaútočili na výcvikový tábor ozbrojeného krídla Hnutia islamského odporu (Hamás) v pásme Gaza. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Z výcvikového tábora nie sú hlásené žiadne zranenia. Počas náletov sa však zrútil neďaleký dom, v ktorom zahynula tehotná žena a jej 4-ročná dcéra.

 

Hovorca ministerstva zdravotníctva v Gaze uviedol, že pri páde budovy utrpeli zranenia ďalší štyria rodinní príslušníci mŕtvej ženy. Počet mŕtvych na palestínskej strane sa tak vyšplhal na jedenásť, pričom viac než 100 ľudí utrpelo zranenia počas poslednej vlny násilností, ktorá vypukla v piatok na hraniciach Gazy.

 

Izraelské vojsko informovalo, že letecký útok bol odvetou za rakety, odpálené militantmi na Izrael. Hovorca vojska takisto varoval, že Izrael nebude tolerovať žiadne ďalšie útoky a Hamás "nesie plnú zodpovednosť" za eskaláciu situácie.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies