NHL: Pred halou Devils bude stáť Brodeurova socha

NETKY.SK • 7 Október 2015, 09:43 • 2 min
NHL: Pred halou Devils bude stáť Brodeurova socha

NEWARK - Klub zámorskej hokejovej NHL New Jersey Devils 9. februára 2016 na slávnostnej ceremónii vytiahne pod strop štadióna dres s číslom tridsať, ktoré nosil legendárny brankár Martin Brodeur. Pred domovský stánok "diablov" Prudential Center v Newarku navyše pribudne socha kanadského gólmana, ktorý tím priviedol trikrát k Stanleyho poháru.

slovakia

left justify in out

"Nemyslím si, že existuje lepší spôsob, ako si uctiť hokejistu, než vyvesením jeho dresu a, ešte lepšie, sochou. Musím sa pozhovárať so sochárom a ubezpečiť sa, že ma správne vystihne," vyjadril sa podľa oficiálneho serveru NHL 43-ročný štvornásobný víťaz Vezinovej trofeje pre najlepšieho brankára, ktorý odchytal v drese New Jersey 1259 zápasov v základnej časti NHL a 205 v play-off.

 

Držiteľ viacerých klubových rekordov Brodeur bude štvrtým hráčom v histórii Devils, ktorého číslo vyradia z kolekcie. Do histórie už odišli štvorka Scotta Stevensa, trojka Kena Daneyka a dvadsaťsedmička Scotta Niedermayera.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies