Prezident pre utečeneckú krízu v Európe vystúpi v parlamente

NETKY.SK • 4 Október 2015, 15:07 • 2 min
Prezident pre utečeneckú krízu v Európe vystúpi v parlamente

BRATISLAVA - Utečeneckej kríze a s ňou súvisiacim postavením Slovenska v Európe sa bude venovať prezident Andrej Kiska vo svojom vystúpení v Národnej rade (NR) SR.

slovakia

left justify in out

Ako avizoval v dnešnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12, s touto požiadavkou sa obráti na predsedu NR SR Petra Pellegriniho. "Chcel by som to spraviť asi v stredu," priblížil termín, kedy sa postaví pred poslancov.

 

V súvislosti so zorganizovaním okrúhleho stola k migračnej problematike tak, ako ho k tomu vyzvali niektoré politické strany, pripomenul hlasovanie v NR SR o odmietnutí povinných kvót. "Pokladám za najsprávnejšie, aby som opätovne vystúpil v Národnej rade so svojím posolstvom, ako vidím postavenie Slovenska v rámci Európy, a potom sa rozhodneme o ďalších krokoch," deklaroval.

 

Prerozdelenie utečencov nepovažuje za riešenie problému migračnej krízy. "Nemyslím si, že kvóty sú najšťastnejším riešením, ale mali sme slobodne preukázať našu vôľu a ochotu prijať určité množstvo ľudí, ktorí chcú s nami zdieľať naše hodnoty. Mali sme ukázať našu ochotu a snahu tejto veci pomôcť, a to sme nespravili," poznamenal.

 

Poukázal na to, že Slovensko je síce malá krajina, ale má právo mať a povedať si svoj názor, avšak ako malá krajina potrebuje mať do budúcna spojencov. "Je dôležité si uvedomiť naše miesto v Európe," podotkol Kiska s tým, že máme právo argumentovať so spojencami, ale zároveň musíme ukázať aj empatiu a srdce a vyjsť v ústrety problémom, ktorým zvyšok Európy čelí.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies