Podarilo sa zrekonštruovať časti zostreleného lietadla MH17

NETKY.SK • 2 Október 2015, 17:45 • 2 min
Podarilo sa zrekonštruovať časti zostreleného lietadla MH17

BBRUSEL/AMSTERDAM - Holandská bezpečnostná rada oznámila, že odborníkom z oblasti leteckého priemyslu sa podarilo zrekonštruovať časť trupu malajzijského boeingu, ktorý bol vlani v júli zostrelený nad východnou Ukrajinou.

slovakia

left justify in out

Pri rekonštrukcii boli použité trosky lietadla spoločnosti Malaysia Airlines, ktoré do Holandska previezli z miesta dopadu na východnej Ukrajine.
Organizácia zodpovedná za vyšetrovanie príčin zostrelenia malajzijského lietadla, potvrdila, že odborníkom sa podarilo zrekonštruovať kokpit a časť obchodnej triedy z prednej časti lietadla.


Obnovená časť stroja bude sprístupnená verejnosti 13. októbra zároveň s predložením záverečnej správy vyšetrovacej komisie o príčinách havárie lietadla.
Do médií už uniklo niekoľko údajných detailov z pripravovanej správy. Spravodajská stanica CNN v tejto súvislosti uviedla, že správa bude obsahovať dôkazy o tom, že tragický koniec letu MH17 spôsobili rakety Buk vystrelené z pozícií proruských separatistov na Ukrajine. Ďalšie zdroje však tvrdia, že správa vyšetrovateľov nikoho priamo neobviní.


Zostrelený stroj smeroval z Amsterdamu do malajzijského hlavného mesta Kuala Lumpuru. Pri incidente zahynulo všetkých 283 pasažierov a 15 členov posádky. Väčšinu cestujúcich tvorili holandskí štátni príslušníci.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies