Väčšinu predajní Baumaxu v Česku prevezme poľská firma Merkury Market

NETKY.SK • 30 September 2015, 14:35 • 2 min
Väčšinu predajní Baumaxu v Česku prevezme poľská firma Merkury Market

PRAHA- Väčšinu českých predajní siete Baumax prevezme poľský reťazec Merkury Market. Baumax opúšťa český trh po tom, čo sa ostatné roky nedokázal dostať zo straty.

slovakia

left justify in out

Poľská skupina by mala prevziať celkovo 18 z 24 predajní Baumaxu v ČR. Informoval o tom server iDNES.cz.

 

Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) začal správne konanie v pondelok (28.9.), keď dostal návrh novozaloženej spoločnosti BM Česko, ktorú vlastní poľský kapitál. Firma je súčasťou podnikateľskej skupiny Merkury Market. Vznikla v roku 1991 a od začiatku svojej činnosti sa zaoberá distribúciou vybavenia do interiéru a distribúciou stavebných materiálov. Skupina má predajne v Poľsku a na Slovensku. Teraz sa obracia aj na český trh. ÚOHS by o povolení spojenia firiem mal rozhodnúť do konca októbra.

 

Rakúska centrála Baumaxu v polovici septembra uviedla, že jej české obchody prevezmú dvaja investori. Tým druhým by mohol byť konkurenčný nemecký reťazec hobbymarketov OBI.

 

Značka Baumax zmizne z Česka na konci novembra. Hobbymarkety v Brne, Jihlave, Liberci, Ostrave - Rudnej, Přerove a Zlíne zostanú pod terajšou značkou otvorené do konca októbra, zvyšné obchody do konca novembra. Potom ich prevezme nový investor. Ako firma oznámila na svojich internetových stránkach, reklamácie tovarov môžu zákazníci riešiť do týchto termínov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies