Sýrske médiá chvália Putinov prejav pred Valným zhromaždením OSN

NETKY.SK • 29 September 2015, 15:53 • 2 min
Sýrske médiá chvália Putinov prejav pred Valným zhromaždením OSN

DAMASK - Sýrske štátne médiá sa pochvalne vyjadrujú o prejave, ktorý ruský prezident Vladimir Putin predniesol v pondelok na 70. zasadaní Valného zhromaždenia OSN v New Yorku. Šéf Kremľa v ňom obhajoval sýrskeho prezidenta Bašára Asada, informovala dnes agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Hlavné sýrske denníky napísali, že Putin vo svojom prejave "jasne načrtol" to, čo je v globálnom meradle potrebné na "boj proti terorizmu". Denník al-Baas, ktorý je ústredným tlačovým orgánom Asadovej vládnucej strany Baas, uviedol, že podstata ruského plánu na boj proti terorizmu je "jednoduchá a jasná". V podobnom duchu Putinov prejav komentoval aj vládny denník Tišrín.

 

Rusko je podľa agentúry AP jedným z Asadových najvernejších spojencov. Putin vo svojom pondelňajšom prejave na zasadaní Valného zhromaždenia OSN vyzval svet, aby podporoval Asada, pričom označil za "obrovskú chybu" nespolupracovať v boji proti militantom z organizácie Islamský štát (IS) aj so sýrskymi ozbrojenými silami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies