SC: V Liptovskom Mikuláši sviatok, Žilina favoritom na postup

NETKY.SK • 29 September 2015, 12:51 • 2 min
SC: V Liptovskom Mikuláši sviatok, Žilina favoritom na postup

BRATISLAVA - K dosiaľ známym 31 tímom pribudne v stredu podvečer zostávajúci postupujúci do šestnásťfinálového 4. kola slovenskej pohárovej futbalovej klubovej súťaže s názvom Slovnaft Cup 2015/2016.

slovakia

left justify in out

Úradujúci vicemajster zo Žiliny nastúpi na trávniku druholigového MFK Tatran Liptovský Mikuláš v pozícii jednoznačného favorita. Začiatok stretnutia je o 16.00 h, hlavným arbitrom je Július Straka, na čiarach mu budú pomáhať Miroslav Benko a Mária Súkeníková.

 

"Prajem si, aby po piatich rokoch bol u nás opäť plný dom, ľudia prišli a videli dobrý futbal. Nech je hlavnou motiváciou pre hráčov i divákov zdolať žilinského súpera. Hráči MŠK pred mesiacom zvíťazili v Európskej lige nad španielskym Bilbaom, ktoré predtým vyhralo nad Barcelonou aj s Messim. Toto nech je pre divákov hlavný faktor, prečo prísť na stredajší zápas ako aj pre našich futbalistov, prečo vyhrať tento duel," povedal vo videonahrávke na oficiálnej internetovej stránke liptovsko-mikulášskeho klubu výkonný riaditeľ MFK Tatran Martin Pohlod.

 

Skúsený 36-ročný obranca (nar. 16. júna 1979) so skúsenosťami z najvyššej súťaže Ján Papaj očakáva futbalový sviatok. "Žilina je jedno z najlepších mužstiev na Slovensku. Celé mužstvo sa na tento pohárový zápas teší, myslím si, že aj ľudia v okolí. Chceme odohrať proti MŠK slušnú partiu a dosiahnuť dobrý výsledok," skonštatoval pre web mfktatran.sk bývalý dlhoročný hráč Prešova. Trénerom Liptovského Mikuláša, ktorému patrí 7. miesto v Doxxbet II. lige skupina východ s 13 bodmi, je po nedávnom odchode Juraja Sabola do FK Senica Anton Šoltis. Generálka pod jeho vedením Liptákom nevyšla: v sobotňajšom domácom súboji 10. kola podľahli hráči MFK Tatran tímu FC Lokomotíva Košice tesne 0:1.

 

Naopak, futbalisti Žiliny sú pred pohárovým súbojom dobre naladení. Zverenci trénera Adriána Guľu si v nedeľňajšom súboji 11. kola Fortuna ligy poradili doma s nováčikom z Michaloviec 2:0 a na druhej priečke tabuľky majú na lídra AS Trenčín dvojbodové manko. Klub spod Dubňa môže byť jedenástym účastníkom najvyššej súťaže v šestnásťfinále tohtosezónnej edície Slovnaft Cupu. Z tucta tímov Fortuna ligy sa zatiaľ porúčal len jediný - MFK Skalica v augustovom 2. kole po remíze 1:1 a následnom neúspešnom jedenástkovom rozstrele na trávniku Krásna nad Kysucou (4:5).

 

Takisto ako v 1. a 2. kole sa aj v tejto ďalšej fáze hrá na jeden zápas, v prípade nerozhodného výsledku po 90 minútach nasleduje hneď jedenástkový rozstrel. Držiteľom trofeje sú futbalisti AS Trenčín, ktorí v prvomájovom finále na trávniku v Poprade uspeli proti FK Senica až v jedenástkovej "lotérii" (3:2), v riadnom hracom čase po 90 minútach sa tento súboj skončil 1:1 a po následnom predĺžení 2x15 minút bolo tiež nerozhodne 2:2.

Program zostávajúceho stretnutia 3. kola futbalového Slovnaft Cupu 2015/2016:

Streda 30. septembra:
MFK Tatran Liptovský Mikuláš - MŠK Žilina (16.00 h), rozhodujú: J. Straka - Benko, Súkeníková



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies