Sampdoria ako dobre namazaný stroj, Zenga verí Ivanovi

NETKY.SK • 24 September 2015, 23:09 • 2 min
Sampdoria ako dobre namazaný stroj, Zenga verí Ivanovi

JANOV - Taliansky futbalový klub Sampdoria Janov pomaly, ale isto, začína dosahovať výsledky, aké si po letnom nástupe trénera Waltera Zengu ku kormidlu predstavovali všetci priaznivci "Blucerchiati".

slovakia

left justify in out

Janovčania pod novým trénerom vstúpili do sezóny nezdarom v 3. predkole Európskej ligy 2015/2016 proti tímu Vojvodina Nový Sad (0:4 doma a 2:0 vonku). V odvetnom zápase na srbskej pôde zažil súťažnú premiéru v drese Sampdorie slovenský reprezentant do 21 rokov Dávid Ivan.

 

Niekdajší brankár talianskej futbalovej reprezentácie však do štartu ligovej súťaže Serie A vyladil potrebné nedostatky a na domácej scéne vystupuje Sampdoria ako dobre namazaný stroj. Zengovi zverenci získali v doterajších piatich kolách 10 bodov a v tabuľke im aktuálne patrí 5. pozícia. Prehrali iba raz, na pôde FC Turín (0:2).

 

Doteraz až trikrát v rámci Serie A nastúpil spomenutý Ivan v základnej zostave janovského mužstva. Nenastúpil akurát v stretnutí 2. kola na pôde SSC Neapol (2:2). Odpykával si vtedy trest za červenú kartu z úvodného kola a tak sa možný slovenský súboj proti Marekovi Hamšíkovi napokon nekonal.

 

Naposledy zažiarili hráči Sampdorie v stredajšom zápase 5. kola Serie A, keď na domácom trávniku zdolali 2:1 vicemajstra z ostatnej sezóny AS Rím. Dvadsaťročný rodák z Bratislavy Ivan (nar. 26. februára 1995) nastúpil na ihrisko v 60. min za priebežného stavu 1:0.

 

"Tento zápas bol pre mojich hráčov veľkou skúškou. Sampdoria dominovala, kým Rimania boli v útoku bez nápadov. Moji chlapci ukázali dušu. Ďakujem aj fanúšikom. Keď nás súper zahnal do kúta a my sme sa bránili, neustále nás podporovali," vyhlásil podľa portálu sampnews24.com Zenga, ktorý vysvetlil aj druhopolčasové zaradenie mladého Slováka. "Ivana som poslal do hry, pretože sme potrebovali vyhrať tento zápas," doplnil 55-ročný rodák z Milána.

 

Slovenský hráč, ktorý futbalovo vyrastal v Šali a v Nitre, si pochvaľuje spoluprácu s niekdajším úspešným gólmanom Interu Miláno či práve Sampdorie Janov, ktorý rád vkladá dôveru do mladých hráčov.
"Tréner nás zakaždým pripraví na zápas veľmi dobre. Som si istý, že sa tak stane aj proti AS Rím a dosiahneme dobrý výsledok," zaprorokoval si ešte pred zápasom Dávid Ivan.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies