Volkswagen nie je jediný: S emisiami klamalo aj BMW

NETKY.SK • 24 September 2015, 17:48 • 2 min
Volkswagen nie je jediný: S emisiami klamalo aj BMW

BERLÍN – Po prevalení kauzy s falšovaním emisných testov dieslovými motormi Volkswagenu sa nahlas hovorilo o tom, že nemecká automobilka pravdepodobne nebola jediná.

slovakia

left justify in out

Vozidlo ďalšej nemeckej značky BMW X3 údajne prekročilo limity oxidov dusíka až 11-násobne, tvrdí to vo svojej správe Medzinárodná rada pre čistú dopravu (ICCT).

 

Podľa nemeckého časopisu AutoBild prekročilo vozidlo BMW X3 xDrive 20d európske emisné normy až 11-násobne. „Všetky namerané údaje naznačujú, že nejde len o problém Volkswagenu,“ povedal Peter Mock z ICCT.

 

Firma BMW reagovala vyhlásením, že jej vozidlá neobsahujú zariadenia pre obchádzanie výsledkov emisných testov. Automobilka podľa vyhlásenia nedisponuje podrobnými informáciami o predmetných testoch a nevie sa vyjadriť k ich výsledkom, v záujme vyjasnenia problematiky však plánuje kontaktovať ICCT. 

 

Na tieto informácie už zareagovali aj trhy a hodnota akcií BMW sa okamžite prepadla o viac ako 7 percent. 

 

Nemecký minister dopravy Alexander Dobrindt povedal, že budú testovať aj ostatné modely áut: „Je jasné, že federálny úrad pre motorovú dopravu v USA sa nebude sústrediť iba na modely áut Volkswagen, ale bude náhodne testovať aj iné modely áut od iných výrobcov.“

 

Takto Volkswagen pomocou nelegálneho softvéru falšoval emisné testy

 

Hovorca Daimleru, ktorý vyrába luxusné vozidlá Mercedes-Benz, dnes zase vyhlásil, že firma do svojich vozidiel nenainštalovala zariadenie, ktoré ovplyvňuje meranie hladiny emisií oxidu dusíka. A dodal, že Daimler dodržiava normy o emisiách po celom svete.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies