VIDEO Päťročné dievčatko prekĺzlo cez zátarasy k Františkovmu papamobilu

NETKY.SK • 24 September 2015, 06:33 • 2 min
VIDEO Päťročné dievčatko prekĺzlo cez zátarasy k Františkovmu papamobilu

WASHINGTON - Obrovský bezpečnostný aparát chrániaci pápeža Františka na jeho historickej šesťdňovej návšteve Spojených štátov dnes dopoludnia prešiel prvým testom.

slovakia

left justify in out

Po prijatí v Bielom dome sa vydal pápež na krátku prehliadku Washingtonu v papamobile. Počas nej dokázalo päťročné dievčatko prekĺznuť cez bezpečnostnú zátarasu a postavilo sa pápežovi do cesty. Po krátkej chvíli v rukách bezpečnostných agentov dievčatko podali do prispôsobeného papamobilu značky Jeep, kde ho František objal, pobozkal a požehnal.

Dievčatko medzitým identifikovali ako Sophie Cruzovú, uviedla tlačová agentúra AP.

 

 

Bezpečnostné opatrenia okolo pápeža v Spojených štátoch majú ďaleko od kolón, ktoré sa počas jeho mnohých prechádzajúcich zahraničných pútí niesli v atmosfére bezstarostnosti. V USA je takmer každý Františkov krok vopred naplánovaný. A prvýkrát sa musia ľudia na väčšine jeho prehliadok v papamobile preukázať vstupenkami.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies