V Malajzii zatkli ďalších ôsmich podozrivých zo smrtiaceho útoku v thajskej svätyni

NETKY.SK • 23 September 2015, 11:01 • 2 min
V Malajzii zatkli ďalších ôsmich podozrivých zo smrtiaceho útoku v thajskej svätyni

KUALA LUMPUR - Ôsmich ďalších ľudí zadržali v Malajzii pre podozrenie z účasti na bombovom výbuchu vo svätyni, ktorý v centre thajskej metropoly Bangkok usmrtil 17. augusta 20 ľudí. Informovala o tom dnes malajzijská polícia, citovala ju agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Medzi zadržanými sú štyria Malajzijčania a tiež štyria cudzinci. Námestník malajzijského policajného šéfa Noor Rashid Ibrahim uviedol, že o zadržaniach, ku ktorým došlo v metropole Kuala Lumpur a tiež v štáte Kelantan už bola upovedomená aj thajská polícia.

 

Doplnil, že zadržaní Malajzijčania sú zároveň podozriví z obchodovania s ľuďmi. Neuviedol, či sa rovnaké obvinenie vzťahuje aj na zadržaných cudzincov. Tých označila agentúra AP za pravdepodobných príslušníkov menšiny Ujgurov, ktorí do Malajzie prišli ilegálnym spôsobom.

 

Malajzijské úrady už v súvislosti s výbuchom bomby v Bangkoku zatkli tento mesiac troch ľudí. Polícia však uviedla, že vyšetrovateľom sa prepojenie medzi nimi a bangkockým útokom doposiaľ potvrdiť nepodarilo. Pri bombovom útoku na svätyňu Erawan nachádzajúcu sa v centre thajskej metropoly zahynulo 17. augusta 20 ľudí vrátane 14 zahraničných turistov, pričom zranenia utrpelo vyše 120 ďalších osôb.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies