HSBC prijme v delte čínskej Perlovej rieky tisícky ľudí, inde vo svete prepúšťa

NETKY.SK • 21 September 2015, 11:50 • 2 min
HSBC prijme v delte čínskej Perlovej rieky tisícky ľudí, inde vo svete prepúšťa

LONDÝN - Britská banka HSBC plánuje prijať 4000 nových zamestnancov v ekonomicky najsilnejšom čínskom regióne v ústi Perlovej rieky napriek tomu, že v ostatných častiach sveta ohlásila rozsiahle prepúšťanie. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Deväť miest v delte Perlovej rieky už teraz tvorí desatinu čínskej ekonomiky. Čína ich chce spojiť a vytvoriť tak najväčšie mesto sveta s obrovským ekonomickým potenciálom. A banka HSBC chce využiť ich potenciál a v nasledujúcich troch alebo štyroch rokoch získať väčší podiel v regióne v oblasti retailového bankovníctva a wealth manažmentu. Generálny riaditeľ HSBC pre ázijsko-tichomorský región Peter Wong načrtol tieto plány v rozhovore pre dnešné vydanie denníka Hong Kong Economic Times.

 

To by znamenalo, že počet zamestnancov HSBC v čínskom regióne stúpne zo súčasných 13.000 o zhruba 30 %, čo je v kontraste s globálnymi plánmi banky. HSBC totiž avizovala, že v ostatných pobočkách po celom svete zruší až 50.000 pracovných miest, aby znížila svoje výdavky o 5 miliárd USD (4,38 miliardy eur) do roku 2017. Cieľom HSBC je zvýšiť zisk pred zdanením v pobočkách v ústí Perlovej rieky na 1 miliardu USD z vlaňajších 100 miliónov USD.

Britská banka sa rozhodla presunúť investície do Ázie, kde dosahuje najlepšie výsledky, a zároveň zrušiť neziskové divízie v iných častiach sveta.

 

HSBC je druhou najväčšou bankou na svete a sídlo má v Londýne. Momentálne má pobočky v 80 krajinách sveta. Banka v júni oznámila, že v nasledujúcich rokoch predá niektoré divízie a prepustí desaťtisíce ľudí, aby zredukovala náklady a mohla sa lepšie sústrediť na podnikanie v Ázii. HSBC chce predať svoje divízie v Brazílii a Turecku, čím jej počet zamestnancov klesne o 25.000. Ďalších zhruba 25.000 ľudí prepustí, takže celkový počet jej zamestnancov sa zníži na približne 208.000 ľudí.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies