Kerry: Rusko navrhlo spoločné vojenské rozhovory o Sýrii, návrh zvažujeme

NETKY.SK • 17 September 2015, 07:24 • 2 min
Kerry: Rusko navrhlo spoločné vojenské rozhovory o Sýrii, návrh zvažujeme

WASHINGTON - Administratíva amerického prezidenta Baracka Obamu v stredu oznámila, že zvažuje, ako zareaguje na ruský návrh viesť spoločné vojenské rozhovory o Sýrii, kde Moskva posilňuje svoje jednotky a americké bojové lietadlá podnikajú každý deň nálety proti extrémistickej organizácii Islamský štát (IS).

slovakia

left justify in out

Americký minister zahraničných vecí John Kerry uviedol, že o návrhu Kremľa diskutuje s Bielym domom aj s Pentagónom. Návrh mu predložil v posledných dňoch v telefonátoch jeho ruský náprotivok Sergej Lavrov, informovala tlačová agentúra Reuters. Kerry neuviedol podrobnosti návrhu, ale naznačil, že zabezpečuje, aby sa americké a ruské lietadlá nedostali v Sýrii do vzájomného konfliktu.

 

Moskva a Washington tvrdia, že ich spoločným nepriateľom je Islamský štát, ktorého bojovníci ovládajú obrovské územia v Sýrii. Rusko však podporuje vládu sýrskeho prezidenta Bašára Asada. Spojené štáty upozorňujú, že posilňovanie počtu ruských vojakov v Sýrii len zhoršuje tamojšie násilie.

 

Kerry vysvetlil, že USA stále zvažujú návrh Kremľa, ale on osobne je presvedčený, že rozhovory s Moskvou môžu odvrátiť nedorozumenia a konfliktné situácie.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies