Slovinsko sprísňuje kontroly na hraniciach s Maďarskom

NETKY.SK • 16 September 2015, 20:51 • 2 min
Slovinsko sprísňuje kontroly na hraniciach s Maďarskom

ĽUBĽANA - Slovinsko sprísňuje kontroly na svojich hraniciach s Maďarskom, pričom o tomto kroku už informovalo Európsku úniu. Uviedol to dnes slovinský premiér Miro Cerar, citovala ho chorvátska agentúra HINA.

slovakia

left justify in out

Cerar dnes navštívil najvýchodnejší slovinský región Prekmurje ležiaci pri maďarských hraniciach, kadiaľ počas uplynulých dní ilegálne vošli do krajiny skupinky utečencov, pričom Maďarsko ich aj napriek bilaterálnej dohode odmietlo vziať späť na svoje územie.

 

Slovinský premiér vyhlásil, že okrem sprísnenia kontroly na hraniciach s Maďarskom sa jeho krajina chystá implementovať schengenské pravidlá aj na svojich hraniciach s Chorvátskom.

 

Cerar dnes zároveň povedal, že Slovinsko sa zaoberá možnosťou prijatia vyššieho počtu utečencov na svojom území, pričom s nimi zároveň bude zaobchádzať humánne, prijímať ich však bude v súlade so zákonom a najmä zaistením bezpečnosti vlastných obyvateľov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies