Rakúsko v najbližších hodinách zavedie kontroly aj na hraniciach so Slovinskom

NETKY.SK • 16 September 2015, 16:46 • 2 min
Rakúsko v najbližších hodinách zavedie kontroly aj na hraniciach so Slovinskom

VIEDEŇ - Rakúsko zavedie v najbližších hodinách kontroly na svojich hraniciach so Slovinskom. Oznámila to dnes rakúska ministerka vnútra Johanna Miklová-Leitnerová.

slovakia

left justify in out

Tento krok zdôvodnila meniacou sa situáciou týkajúcou sa migračných trás po tom, ako Maďarsko od utorka zatvorilo svoje hranice so Srbskom a utečenci sa vydali do západnej Európy cez Chorvátsko a Slovinsko. Kontroly na rakúsko-maďarských hraniciach zostávajú zachované. Miklová-Leitnerová ubezpečila, že každý, kto chce požiadať o azyl, tak môže aj naďalej urobiť. Na druhej strane však treba vyslať "jasné signály".


"Ľudia musia vedieť, že neakceptujeme neobmedzené migračné toky. Ani cez rakúsko-slovinské hranice. Vyžaduje si to riadený postup," konštatovala rakúska ministerka. Kontroly na rakúsko-slovinských hraniciach sa podľa nej budú zavádzať postupne na základe "vlastného posúdenia situácie". Týkať sa budú aj železničnej a pravidelnej autobusovej dopravy, čo zrejme povedie k zdržaniam. Rakúski policajti sú preto v kontakte so svojimi slovinskými a chorvátskymi kolegami.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies