Ekonomická dôvera v Nemecku sa prepadla na 10-mesačné minimum

NETKY.SK • 15 September 2015, 13:09 • 2 min
Ekonomická dôvera v Nemecku sa prepadla na 10-mesačné minimum

BERLÍN - Dôvera v nemeckej ekonomike padla v septembri na 10-mesačné minimum. Informovala o tom agentúra RTTNews. Index dôvery investorov mannheimského inštitútu ZEW v septembri klesol na 12,1 bodu z 25 bodov v auguste.

slovakia

left justify in out

Aktuálne je index najnižšie od novembra 2014, keď sa nachádzal na úrovni 11,5 bodu. Experti počítali v septembri s miernejším znížením na 18,3 bodu. "Zhoršenie vývoja na rozvíjajúcich sa trhoch utlmilo vyhliadky pre nemeckú exportne orientovanú ekonomiku," uviedol šéf ZEW Clemens Fuest.

 

"Zatiaľ čo motorom rastu ekonomiky v 2. kvartáli bol vo veľkej miere zahraničný dopyt, je čoraz menej pravdepodobné, že export bude v blízkej budúcnosti naďalej stimulovať rast," dodal Fuest. Index ekonomického sentimentu pre eurozónu v septembri klesol o 14,3 bodu na 33,3 bodu. Index hodnotenia aktuálnej situácie sa zvýšil o 0,6 bodu na mínus 9,7 bodu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies