BRATISLAVA – Keďže sa celý týždeň niesol v znamení gaštanov, nebude tomu inak ani v nedeľu.
Ragú polievka
Suroviny pre 4 osoby:
500 g kuracích pŕs, 3 mrkvy, 2 petržleny, 1 smotanu na šľahanie, 2 PL oleja, soľ, mleté čierne korenie, sušený estragón, 1 liter vývaru,
Príprava:
1. Zeleninu očistíme, pokrájame na kocky a opražíme na oleji.
2. Pridáme nakrájané mäso, soľ, korenie, štipku estragónu, zalejeme vývarom a uvaríme do mäkka. Nakoniec prilejeme smotanu, necháme prejsť varom a odstavíme.
Kačacie prsia s gaštanovou omáčkou
Suroviny pre 4 osoby:
4 kačacie prsia, soľ, mleté čierne korenie, tymian, 200 g upečených gaštanov, 2 PL masla, 1 brusnicový kompót, 1 PL solamylu, 1 dcl červeného vína, med,
Príprava:
1. Prsia umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a potrieme medom.
2. Opekáme na panvici z oboch strán. Gaštany očistíme a orestujeme na masle. Pridáme kompót a necháme spolu prevrieť. Zálievku zahustíme solamylom.
Mäsko podávame preliate s touto omáčkou a s opekanými zemiakmi .
Čas prípravy: 60 minút
Prajeme dobrú chuť.
Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies