Miro Žbirka prinesie na Slovensko atmosféru Abbey Road

NETKY.SK • 11 September 2015, 08:48 • 2 min
Miro Žbirka prinesie na Slovensko atmosféru Abbey Road

BRATISLAVA - Nahrávanie albumu v legendárnom londýnskom štúdiu Abbey Road bolo od malička veľkým snom Mira Žbirku.

slovakia

left justify in out

Začalo sa to darčekom od manželky Katky k šesťdesiatke. Vtedy Meky nahral dve pesničky a spriatelil sa s producentom Robom Cassom. K albumu to vtedy bolo však ešte ďaleko. Ten sa začal rodiť až o dva roky neskôr a čoskoro uzrie svetlo sveta.

 

Album Miro vychádza vo vydavateľstve Universal Music 18. septembra a o necelý mesiac ho Miro Žbirka uvedie do života dvoma špeciálnymi koncertmi s hviezdnymi hosťami. Prvý bude v Prahe 13. októbra v klube Jazz Dock a uvidia ho len pozvaní hostia a médiá. Slovenskí fanúšikovia získali privilégium a 15. októbra budú môcť byť pri tomto nevšednom zážitku v bratislavskom Véčku osobne. Do predaja sa dostane limitovaný počet 250 vstupeniek. Ich majiteľom zabezpečia možnosť vidieť krst nového albumu, vystúpenie hostí z Anglicka, špeciálneho koncertu Mira Žbirku a vystúpenie textára legendárnych Cream Peta Browna a Malcolma Brucea, syna basgitaristu Cream Jacka Brucea.

 

Nový album Miro sa nahrával v štúdiu Abbey Road s producentom Robom Cassom. Na albume spolupracovali legendy ako Manfred Mann, či Pete Brown, dvorný textár kapely Cream, beatník a básnik, autor dnes už kultových skladieb Sunshine Of Your Love či White Room. Práve jeho silné zaujatie a nadšenie pre skladby Mira Žbirku rozhodli o tom, že sa polovica dvojalbumu nahrala po anglicky. Na slovenskú časť albumu napísal texty Miro Žbirka a dve z ôsmich skladieb otextoval jeho dlhoročný spolupracovník, básnik a textár Kamil Peteraj. Pilotná skladba nového albumu Prišla z Londýna znela z rádií celé leto. V deň vydania albumu príde aj druhý singel so skladbou Live aj novým videoklipom.

"Po 25 rokoch vychádza môj album aj na vinyle a som veľmi rád, že som nevyhodil gramofón. Pre fajnšmekrov je to úplne iný zvuk a samozrejme vynikne aj výtvarná stránka obalu, ktorý je vyskladaný z desiatok fotiek nafotených v Abbey Road," uviedol pre médiá Miro Žbirka.

 

Na prvom disku sú piesne Suddenly, All My Days, Following Rain, I’m With You, The Muse, Alive, Just You, Girl In The Middle, I’ve Got A Reason, Songs Made Out Of Love, Let Me Down Real Slow, What A Way To Go, That Thing Inside, Morning Sun, Evening Star a Fair Play. Druhý disk ponúkne piesne so slovenskými textami Voľný deň, Nádej (Iba ty), Live, Plán, Aká si príťažlivá, Prišla z Londýna, Fair Play a Vianočná (O prímerí).

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies