Spustili novú kampaň, vďaka ktorej milión sýrskych utečencov pôjde do školy

NETKY.SK • 11 September 2015, 07:08 • 2 min
Spustili novú kampaň, vďaka ktorej milión sýrskych utečencov pôjde do školy

NEW YORK - Vzdelávacie organizácie spustili kampaň zameranú na vyzbieranie 250 miliónov dolárov za 21 dní, aby sa milión sýrskych detských utečencov v Jordánsku, Turecku a Libanone dostal tento rok do školy.

slovakia

left justify in out

Bývalý britský premiér Gordon Brown, osobitný vyslanec OSN pre vzdelávanie, v utorok na tlačovej konferencii podľa agentúry AP vyhlásil, že vzdelávanie týchto mladých ľudí a poskytnutie nádeje na budúcnosť pomôže udržať ich rodiny v regióne a nebude ich nútiť utekať do Európy za lepším životom.


"Kým v súčasnosti sa správne kladie dôraz na utečencov vstupujúcich na územie Európy, štyri milióny utečencov - z nich dva milióny detí - sa nachádzajú v Jordánsku, Turecku a Libanone. Mnohí z nich tam žijú na uliciach uprostred krízy, ktorá už má biblické rozmery," uviedol Brown.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies