Kiska rokoval s Jaceňukom, podporil celistvosť Ukrajiny

NETKY.SK • 10 September 2015, 12:41 • 2 min
Kiska rokoval s Jaceňukom, podporil celistvosť Ukrajiny

BRATISLAVA - Slovenský prezident Andrej Kiska dnes rokoval s predsedom vlády Ukrajiny Arsenijom Jaceňukom. Kiska vyjadril podporu nezávislosti a územnej celistvosti Ukrajiny, informoval sa o aktuálny vývoj bezpečnostnej situácie a pripomenul, že napĺňanie Minských dohôd je kľúčové pre návrat mieru a stability v krajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

TASR o tom informovalo tlačové oddelenie Kancelárie prezidenta SR. Prezident tiež ocenil pokrok v reformách, ktorý Ukrajina za posledné obdobie dosiahla, a zdôraznil potrebu zintenzívniť reformné úsilie. "Reformy sú základom pre stabilnú a prosperujúcu Ukrajinu a jedinou cestou pre krajinu v jej snahách o členstvo v Európskej únii," uviedla Kancelária prezidenta SR.

 

Jaceňuk sa Kiskovi poďakoval za podporu, ktorú Slovensko Ukrajine dlhodobo poskytuje. "Osobitne vyzdvihol pomoc v dodávkach plynu na Ukrajinu prostredníctvom reverzného toku. Slovensko svojou pomocou šetrí Ukrajine stovky miliónov eur ročne," uviedla Kancelária prezidenta SR. Obaja partneri sa zhodli, že budú pokračovať v hľadaní možností na ďalšie prehĺbenie pomoci v tejto oblasti.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies