V Nepále pátrajú po tele zavraždenej americkej učiteľky

NETKY.SK • 9 September 2015, 08:37 • 2 min
V Nepále pátrajú po tele zavraždenej americkej učiteľky

KÁTHMANDU - Polícia v Nepále v utorok pátrala v rieke po tele Američanky, ktorá pricestovala do krajiny, aby pomohla obetiam aprílového zemetrasenia, a zabili ju pre peniaze. Informovala o tom agentúra Reuters s odvolaním sa na náčelníka polície v meste Pokhara.

slovakia

left justify in out

Dahliu Yehiovú (25) zavraždili v Pokhare, preslávenej krásnymi scenériami s jazerom a horami, a jej telo hodili do rieky.
Yehiová, učiteľka z texaského Austinu, pricestovala do Pokhary 4. augusta, aby pomáhala obetiam mohutného zemetrasenia, ktoré zničilo v apríli tento himalájsky štát. Učiteľku však tri dni po príchode zavraždili.


Na Yehiovú spomínali v utorok v Austine na prípravnej vedecko-technickej škole Wayside ako na "jednu z vynikajúcich učiteliek".


Nepálska polícia zadržala Narayana Paudela, ktorý bol hostiteľom Yehiovej. Paudel sa priznal, že ju zavraždil pre peniaze, a to úderom kladiva. Potom hodil jej telo do skalnatej rokliny vytvorenej riekou Seti. "Po tele pátrame posledných päť dní," uviedol policajný náčelník. Dodal, že pátranie sa začalo, až keď americké veľvyslanectvo v Nepále informovalo políciu o incidente.


Policajti použili laná na spustenie sa do hlbokej, úzkej rokliny, kde hľadali telo.


Paudel po zadržaní vyskočil z okna policajnej stanice, pričom si zlomil nohu. Ešte ho oficiálne neobvinili, ale v prípade odsúdenia mu hrozí doživotné väzenie.


Pri tohtoročnom aprílovom zemetrasení zahynulo vyše 8900 ľudí. Išlo o najhoršiu zaznamenanú katastrofu v Nepále. Spustila rozsiahlu medzinárodnú pomoc a záchrannú operáciu, na ktorej sa zúčastnili početné humanitárne organizácie a jednotlivci.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies