V Bagdade uniesli námestníka irackého ministra spravodlivosti

NETKY.SK • 8 September 2015, 17:40 • 2 min
V Bagdade uniesli námestníka irackého ministra spravodlivosti

BAGDAD - Námestníka irackého ministra spravodlivosti Abdala Karíma Farísa dnes uniesli z jeho vozidla ozbrojení muži v čiernom oblečení v severnej štvrti Bagdadu. S odvolaním sa na bezpečnostné zdroje o tom informovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ide o druhý únos vysokopostaveného irackého predstaviteľa v metropole za necelý týždeň.

 

K zodpovednosti za únos sa zatiaľ nikto neprihlásil. Bagdad je v posledných rokoch svedkom bujnenia dobre ozbrojených zločineckých gangov, ktoré páchajú vraždy na objednávku, únosy a dopúšťajú sa vydierania.

 

Niektoré živly z vplyvných šiitských ozbrojených skupín, ktoré sú pokladané za dôležitú zastrašujúcu silu proti militantom z Islamského štátu (IS), sú obviňované z únosov ľudí s politickým alebo kriminálnym zámerom.

 

Hovorca ministerstva spravodlivosti potvrdil únos námestníka ministra Farísa. Bezpečnostné zdroje uviedli, že unesený bol aj ďalší predstaviteľ ministerstva spravodlivosti a dvaja ochrankári, hovorca armády v Bagdade to však neskôr poprel.

 

Minulý týždeň ozbrojení muži uniesli 18 tureckých stavebných robotníkov zo športového štadióna, ktorí stavali na severovýchode Bagdadu. Iracké bezpečnostné sily vyšetrujúce incident neskôr podnikli raziu v sídle vplyvnej šiitskej milície podporovanej Iránom, ale títo zamestnanci sú stále nezvestní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies