Ceny ropy sa držia na nízkej úrovni, obmedzenie zásob sa neočakáva

NETKY.SK • 8 September 2015, 10:02 • 2 min
Ceny ropy sa držia na nízkej úrovni, obmedzenie zásob sa neočakáva

SINGAPUR - Ceny ropy sa naďalej držia na nízkej úrovni, keďže vyhliadky vývoja svetovej ekonomiky nie sú pozitívne a neočakáva sa ani spolupráca krajín vyvážajúcich ropu, ktorá by mohla zmierniť nadmerné zásoby komodity na trhu. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Japonsko dnes oznámilo, že jeho ekonomika v 2. štvrťroku medziročne klesla o 1,2 %, a to napriek tomu, že vláda a centrálna banka pokračujú v opatreniach na podporu rastu. K tomu sa pridala informácia z Číny, že dovoz ropy na územie druhej najväčšej ekonomiky sveta klesol v auguste medzimesačne o 13,4 %. Banka Morgan Stanley očakáva, že ceny ropy zostanú na nízkej úrovni približne do konca budúceho roka.

 

Cena americkej ľahkej ropy WTI s dodávkou v októbri klesla od piatka 4. septembra do 6.43 h SELČ (v pondelok boli trhy pre sviatok zatvorené) o 1,74 USD na 44,31 USD (39,75 eura) za barel (159 litrov). Naopak, cena severomorskej ropnej zmesi Brent v porovnaní s pondelkovou uzávierkou mierne vzrástla, aj keď oproti otvoreniu trhov v pondelok ráno zaznamenala pokles o 1,49 USD. V porovnaní s pondelkovou uzávierkou sa cena Brentu zvýšila o 15 centov na 47,78 USD/barel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies