Od začiatku týždňa dorazilo do Nemecka už takmer 4300 migrantov

NETKY.SK • 1 September 2015, 20:17 • 2 min
Od začiatku týždňa dorazilo do Nemecka už takmer 4300 migrantov

MNÍCHOV/BERLÍN/BUDAPEŠŤ - Dramatická situácia okolo utečencov v Nemecku sa dnes zásadne nezmenila, a to ani po dočasnom úplnom uzavretí Východnej železničnej stanice v Budapešti.

slovakia

left justify in out

Do Bavorska dorazilo dnes ďalších 2500 migrantov, čo znamená, že od začiatku týždňa pribudlo v Nemecku už takmer 4300 osôb hľadajúcich útočisko v spolkovej republike.

 

Ďalšie desiatky tisícok čakajú na Balkáne a v Maďarsku na možnosť vycestovať ďalej smerom na Západ, píše tlačová agentúra DPA.

 

Situácia zostáva dramatická aj v Grécku, kde naďalej registrujú nových migrantov, ktorí sa do krajiny dostávajú na plavidlách z Turecka.

 

Iba v uplynulom týždni pricestovalo do krajiny Helénov podľa údajov agentúry EÚ Frontex viac ako 23.000 utečencov. Na ostrove Lesbos vo východnej časti Egejského mora čaká na ďalšiu cestu už niekoľko dní viac ako 15.000 migrantov a každý deň sa ich počet zvyšuje o rádovo stovky nových.

 

Na srbsko-maďarskú štátnu hranicu dorazilo podľa rovnakého zdroja v uplynulom týždni okolo 9400 utečencov.

 

Maďarský veľvyslanec v Nemecku József Czukor odmietol podľa tlačovej agentúry DPA kritiku plotu, ktorý vyrástol na maďarsko-srbskej štátnej hranici. "Bariérou na hranici sa Maďarsko drží pravidiel Európskej únie o prístupe k uchádzačom o azyl a utečencom," vyhlásil vo vysielaní spravodajskej rozhlasovej stanice hr-Info. "Plot vznikol, aby sme mohli organizovať kontrolovaný pohraničný styk," dodal.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies