LM: Historický úspech Astany, Maksimovič opäť hrdinom

NETKY.SK • 27 August 2015, 08:29 • 2 min
LM: Historický úspech Astany, Maksimovič opäť hrdinom

NIKÓZIA - Klub FC Astana sa postaral o najväčší úspech kazašského futbalu, keď v stredajšom odvetnom zápase play-off Ligy majstrov 2015/2016 na pôde APOEL-u Nikózia zavŕšil svoj postup do skupinovej fázy európskeho pohára číslo jeden.

slovakia

left justify in out

Krok k veľkému úspechu urobil kazašský klub už v minulotýždňovom prvom zápase na domácej pôde, v ktorom zvíťazil 1:0. Rezultát štvrtkovej odvety v podobe remízy 1:1 dokonal nečakanú senzáciu.


Favorizovaný cyperský šampión vyrovnal stav dvojzápasu v 60. min, keď otvoril skóre bosniansky tvorca hry Semir Stilič. Konečnú remízu 1:1 zariadil v 84. min mladý Nemanja Maksimovič, ktorý doťukol do bránky strieľaný center kazašskej hviezdy Bauržana Džolčijeva.


Dvadsaťpäťročného rodáka z kirgizského Frunze si slovenskí fanúšikovia môžu pamätať zo sezóny 2011/2012, keď v 2. predkole Ligy majstrov čelil v drese Tobolu Kostanaj vtedajšiemu slovenskému majstrovi Slovanu Bratislava.
Hrdina duelu Maksimovič dal druhý dôležitý gól v priebehu dvoch mesiacov. V júni zaznamenal víťazný presný zásah Srbska proti Brazílii v predĺžení finále MS do 20 rokov.


FC Astana založili iba v roku 2009. Ambiciózny tím hráva svoje zápasy v modernej Astana Arene pre 30-tisíc divákov, ktorú prišli osobne otvoriť niekdajší výborní strelci, Ukrajinec Andrij Ševčenko a Turek Hakan Sükür. Klub od svojho vzniku preferoval zahraničných trénerov. Mužstvo v rokoch 2012-2013 dokonca viedol český odborník Miroslav Beránek.


Súčasným koučom je Bulhar Stanimir Stoilov, ktorý v minulosti hrával za Levski Sofia či Fenerbahce Istanbul. Práve iný klub od Bosporu Galatasaray spolu so španielskym San Sebastiánom má s Astanou uzavretú zmluvu o dlhodobom partnerstve.


"Musím zagratulovať mojim hráčom k veľkému úspechu. Rovnako tak našim fanúšikom, realizačnému tímu a všetkým ľuďom v klube. Postup do skupinovej fázy LM si vyžiadal mnoho úsilia zo strany hráčov. V základnej skupine sa budeme snažiť so všetkých síl. Myslím si, že môžeme získať nejaké body, ale bude to ťažké. Bude to zážitok, ktorého sa už nevieme dočkať," cituje portál soccerway.com slová 48-ročného Bulhara.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies