Košičan chcel podpáliť políciu, okolo budovy porozlieval benzín

NETKY.SK • 24 August 2015, 12:47 • 2 min
Košičan chcel podpáliť políciu, okolo budovy porozlieval benzín

KOŠICE - Zo zločinu všeobecného ohrozenia v štádiu pokusu obvinil policajný vyšetrovateľ 37-ročného Mareka z Košíc.

slovakia

left justify in out

Ten v piatok (21.8.) večer opakovane zavolal na linku 158 a vyhrážal sa, že podpáli policajnú hliadku a že vybuchne aj s ním benzínová pumpa.

 

"Policajti zistili, že v okolí budovy obvodného oddelenia Policajného zboru v mestskej časti Košice - Dargovských hrdinov obvinený muž porozlieval benzín zakúpený na neďalekej benzínovej pumpe," uviedla dnes košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová. K zapáleniu benzínu však nedošlo.

 

Privolané policajné hliadky na sídlisku spozorovali podozrivého muža pri jednom z obchodných centier. "Keď chceli zistiť jeho totožnosť, muž sa pokúsil o útek, ale policajti mu v tom zabránili a podozrivého muža zadržali. Následne bol umiestnený v zdravotníckom zariadení," konštatovala Mésarová.

 

Obvinený svojím konaním podľa polície úmyselne vydal ľudí do nebezpečenstva smrti alebo ťažkej ujmy na zdraví a cudzí majetok do nebezpečenstva škody veľkého rozsahu. Vyšetrovateľ podal podnet na spracovanie návrhu na jeho vzatie do väzby. V prípade dokázania viny mu za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies