Nenávistný inzerát: Muž ponúkol 25 eur za zastrelenie migrantov v Gabčíkove, prípad rieši polícia

NETKY.SK • 19 August 2015, 19:02 • 2 min
Nenávistný inzerát: Muž ponúkol 25 eur za zastrelenie migrantov v Gabčíkove, prípad rieši polícia

BRATISLAVA - Ponuku 25 eur za zastrelenie každého jedného z migrantov, ktorí majú prísť do Gabčíkova, zverejnil na internete Slovák údajne pochádzajúci z Čadce.

slovakia

left justify in out

Informuje o tom portál Aktuality.sk s tým, že prípadom sa už zaoberá polícia.

 

Muž zverejnil inzerát ako pracovnú ponuku na vyčistenie ubytovne v Gabčíkove. Redaktori portálu Aktuality.sk ho kontaktovali a muž do telefónu potvrdil, že v žiadnom prípade nejde o recesiu a že ho k zverejneniu viedol strach z moslimov, ako aj iné inzeráty, ktoré si všimol na internete.

 

Podľa šéfky policajnej akadémie a odborníčky na trestné právo Lucie Kurilovskej takýto inzerát jednoznačne vykazuje znaky trestného činu. "Na prvé počutie môže ísť o nabádanie na rasovú a obdobnú neznášanlivosť voči konkrétnej skupine. Keď sa to šíri na internete, je to jednoznačne verejné," zdôraznila pre Aktuality.sk s dôvetkom, že v takýchto prípadoch treba podať trestné oznámenie na políciu.

 

Prvý policajný viceprezident Milan Lučanský pre portál potvrdil, že polícia už vo veci začala konať z vlastnej iniciatívy a na základe uvedených skutočností bude rozhodnuté o ďalšom postupe. "Je tu dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu," dodal Lučanský.

 

"Polícia už začala vo veci konať z vlastnej iniciatívy a na základe uvedených skutočností bude rozhodnuté o ďalšom postupe, nakoľko je tu dôvodné podozrenie zo spáchania trestného činu,“ uviedla pre agentúru SITA hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Baloghová. Polícia sa bližšie k prípadu vyjadrí neskôr. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies