Hračky venované obetiam letu MH17 dostanú zdravotne postihnuté deti

NETKY.SK • 18 August 2015, 14:08 • 2 min
Hračky venované obetiam letu MH17 dostanú zdravotne postihnuté deti

BRUSEL/AMSTERDAM - Plyšové hračky venované Holanďanmi na pamiatku detí, ktoré vlani v júli zahynuli pri zostrelení lietadla spoločnosti Malaysia Airlines (let MH17) nad východnou Ukrajinou, nájdu svojich nových majiteľov, uviedol dnes spravodajský server DutchNews.nl.

slovakia

left justify in out

Zozbierané hračky získala nadácia s názvom Darujte plyšovú hračku, ktorá pomáha deťom postihnutím cystickou fibrózou. Nadácia prijala okolo 2000 plyšových hračiek, ktoré verejnosť nanosila do odletovej haly amsterdamského letiska Schiphol, odkiaľ lietadlo odletelo, ako aj z letiska v Eindhovene, kde boli vyložené truhly s telami obetí, a tiež hračky z mesta Hilversum, kde sa vykonávala identifikácia tiel zo zostreleného lietadla.

 

Rozhodnutie venovať hračky tejto organizácii prijala Nadácia leteckej katastrofy MH17. "Je pre nás dôležité, že hračky neboli zničené. Sú symbolom smútku a nezmierenia sa nás všetkých," uviedol hovorca Nadácie leteckej katastrofy MH17 Evert van Zijtveld pre holandský denník AD.

 

Hovorkyňa nadácie Darujte plyšovú hračku Laura Westerbrinková pre AD povedala, že momentálne nevie, či všetky hračky budú darované chorým deťom alebo sa v prospech maloletých pacientov použije aj výťažok z ich predaja. Deti a rodičia, ktorí tieto hračky zakúpia, v takom prípade nebudú vedieť, odkiaľ hračky pochádzajú. Hračky boli vyčistené a boli z nich odstránené smútočné kartičky vyjadrujúce sústrasť s rodinami obetí letu MH17.

 

Medzinárodný tím vyšetrujúci zostrelenie letu MH17 pokračuje vo svojej činnosti pod dozorom Holandskej bezpečnostnej rady. Oficiálna správa o zostrelení lietadla sa očakáva na jeseň tohto roku. Na palube lietadla zahynulo všetkých 298 ľudí vrátane 80 detí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies