V ČR vzniklo od začiatku mesiaca 11 veľkých požiarov

NETKY.SK • 9 August 2015, 12:08 • 2 min
V ČR vzniklo od začiatku mesiaca 11 veľkých požiarov

PRAHA - Od začiatku mesiaca vzniklo na území Českej republiky 11 požiarov.

slovakia

left justify in out

S ohňom v lesoch a na zle prístupných miestach bojovali najmä hasiči v Stredočeskom kraji. Z celkovo 13 závažných požiarov boli štyri práve v tomto kraji, napísal dnes spravodajský server iDNES.cz.

 

"Od začiatku augusta vzniklo na území ČR jedenásť požiarov, ktoré boli označené stupňom tri, a dva požiare so zvláštnym (najvyšším možným) stupňom poplachu," povedala pre iDNES.cz hovorkyňa generálneho riaditeľstva českého hasičského záchranného zboru Nicole Zaoralová.

 

Jedenásť požiarov tretieho stupňa za osem augustových dní je veľmi nadpriemerné číslo. "Väčšinou bývajú tri, štyri za celé leto," povedala Zaoralová a dodala, že s pokračujúcim suchom počet požiarov, nielen tých veľkých, rastie. "V piatok ich bolo 165, v sobotu už okolo 180," vypočítala.

 

V ostatnom týždni zápasili českí hasiči s požiarmi lesných porastov. Úplne najväčší požiar vznikol v pondelok pri obci Olešná v okrese Rakovník v Stredočeskom kraji, kde horelo približne šesť hektárov lesa. Požiar spôsobila iskra, ktorá odletela z poľnohospodárskeho stroja, čo je podľa hovorkyne českých hasičov v súčasných horúčavách jedna z dvoch najčastejších príčin požiarov. Tou druhou je ľudská ľahostajnosť.

 

Pri požiari v okrese Rakovník bol vyhlásený zvláštny stupeň poplachu. "Pri treťom stupni sa povolávajú hasiči zo susedných krajov, pri zvláštnom zasahuje každý, kto môže," uviedol podľa i.DNES.cz hovorca stredočeských hasičov.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies