Príčinou leteckej nehody herca Harrisona Forda bola porucha karburátora

NETKY.SK • 7 August 2015, 08:24 • 2 min
Príčinou leteckej nehody herca Harrisona Forda bola porucha karburátora

LOS ANGELES - Príčinou marcovej havárie historického lietadla, ktoré pilotoval hollywoodsky herec Harrison Ford, bola porucha karburátora. Informovala o tom dnes agentúra AP s odvolaním sa na správu americkej Národnej komisie pre bezpečnosť dopravy (NTSB).

slovakia

left justify in out

Podľa NTSB došlo pravdepodobne v motore Fordovho jednomotorového lietadla Ryan Aeronautical ST3KR k uvoľneniu hlavnej dýzy karburátora. V dôsledku toho tieklo do karburátora príliš veľa paliva, čo malo za následok pokles výkonu motora.


K nehode hercovho lietadla došlo 5. marca. Ford hlásil krátko po štarte z letiska v meste Santa Monica problémy s motorom a požiadal o okamžitý návrat na letisko.


Lietadlo však už na pristávaciu dráhu nedoletelo, pri klesaní sa zachytilo o strom a núdzovo pristálo na golfovom ihrisku. Okrem rezných rán na hlave utrpel Ford pri incidente zlomeninu panvy a členka.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies